Τουρκικά “καψόνια” στον Γερμανό πρέσβη στην Αγκυρα

To γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο πρέσβης της χώρας στην Άγκυρα, κλήθηκε εκ νέου στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, για να του επιδοθεί επίσημη διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, αυτή τη φορά ο Γερμανός πρέσβης κλήθηκε για το θέμα αναγνώρισης της Αρμένικης Γενοκτονίας από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, κάτι που όμως έγινε πριν από αρκετό καιρό.

Ο πρέσβης της Γερμανίας στην Άγκυρα είχε κληθεί την περασμένη Παρασκευή στο τουρκικό ΥΠΕΞ καθώς η Τουρκία ήθελε να διαμαρτυρηθεί για τη μεγάλη διαδήλωση Κούρδων,που έλαβε χωρά στη Κολωνία μια ημέρα πριν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού ΥΠΕΞ, Μάρτιν Σέφερ, “είναι γεγονός ότι ο πρέσβης μας Μάρτιν Ερντμαν κλήθηκε την Παρασκευή στο τουρκικό ΥΠΕΞ.Δεν θα σας πω τι είπε η τουρκική πλευρά, αλλά τι απάντησε ο πρέσβης μας σχετικά με τη διαδήλωση των Κούρδων στη Κολωνια. Οτι όλα εκεί έγιναν σύμφωνα με τους κανόνες του κράτους δικαίου και σύμφωνα με τους γερμανικούς νόμους αλλά και ότι το ΡΚΚ είναι μια παράνομη οργάνωση στη Γερμανία”.

Ο Μάρτιν Σέφερ τόνισε επίσης ότι είναι ασυνήθιστο γεγονός οι συνεχείς κλήσεις του Γερμανού πρέσβη στο τουρκικό ΥΠΕΞ, λέγοντας “το τελευταίο διάστημα, όσο είναι εκεί πρέσβης ο Μάρτιν Ερντμαν έχει κληθεί 17 φορές στο τουρκικό ΥΠΕΞ. Ειναι πραγματικά ασυνήθιστο κάτι τέτοιο ανάμεσα σε συμμάχους στο ΝΑΤΟ”.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.