Τουρκοκύπριο θέλει ο Ακιντζί στην «κεντρική τράπεζα»

Στη θέση του «προέδρου» της «κεντρικής τράπεζας» πρέπει να διορισθεί άμεσα ένα άτομο, «υπήκοος» της «ΤΔΒΚ», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, λέγοντας ότι η θέση αυτή είναι άδεια εδώ και 6 μήνες.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Μουσταφά Ακιντζί κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο γραφείο του απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, υπενθύμισε ότι ο προηγούμενος «πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας» εκτέλεσε τα καθήκοντά του για σύντομο χρονικό διάστημα και γύρισε στην Τουρκία λόγω νέων καθηκόντων του και μια τόσο σημαντική θέση δεν πρέπει να μένει κενή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. «Είναι πολύ σημαντικό στους δικούς μας θεσμούς να έχουν καθήκοντα δικοί μας άνθρωποι», είπε.
 
Το πιο σωστό, συνέχισε ο κ. Ακιντζί, στους δικούς τους θεσμούς να βρίσκονται και να στηρίζονται από «υπηκόους» του ψευδοκράτους. Είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία για να μπορέσει να προοδεύσει το «κράτος» μας, πρόσθεσε. «Εάν δεν υπάρχουν ικανοί είναι φυσικό να αναζητηθούν από αλλού κάποιοι. Ωστόσο, σε αυτό το πεδίο έχει αποδειχθεί ότι έχουμε και ικανούς και άξιους και γνώστες και πρέπει να αποδοθεί αυτό το καθήκον σε κάποιους από αυτούς».
 
Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε πως δεν θεωρεί ότι σήμερα υπάρχει ένα πόστο στο οποίο δεν μπορεί να φτάσει «υπήκοος» του ψευδοκράτους, και μία από αυτές τις θέσεις είναι η «προεδρία» στην «κεντρική τράπεζα».
 
Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο και για πρώτη φορά στην «προεδρία» της «κεντρικής τράπεζας» είχε διορισθεί Τούρκος υπήκοος, ο Μεχμέτ Εμίν Οζτζιάν.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiEιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.