Τοξικοί είστε και φαίνεστε

Του
Λεόντιου Φιλοθέου*

 

Τοξικός.

Λογικά τη λέξη την εισηγήθηκε κάποιος επικοινωνιολόγος. Από το Προεδρικό μέχρι τον Δημοκρατικό Συναγερμό έχει γίνει η αγαπημένη τους λέξη. Μόλις τους ασκηθεί κριτική για όλα αυτά που συμβαίνουν -και είναι πολλά- η απάντηση είναι: «είστε τοξικοί». Ή «η αντιπολίτευση καλλιεργεί τοξικό κλίμα». Ανάλογα τι ταιριάζει.

Να μου επιτρέψετε να σας πω εγώ τι είναι τοξικό.

Τοξικό είναι που αφήσατε το Κυπριακό να φτάσει στο «και ένα» της διχοτόμησης, με κίνδυνο να χάσουμε για πάντα τη μισή μας πατρίδα. Που 4 χρόνια τώρα, Πρόεδρε Αναστασιάδη, φλερτάρεις με τα δύο κράτη, που η απραξία σας οδήγησε στο άνοιγμα των Βαρωσίων και που ξαφνικά θυμηθήκατε την ενότητα.

Τοξικό είναι που κλείσατε τον Συνεργατισμό προς όφελος μιας ιδιωτικής τράπεζας τη στιγμή που ήταν βιώσιμος. Κι εξίσου τοξικό το γεγονός ότι ο Χάρης Γεωργιάδης, ως ο κύριος υπαίτιος για αυτό το έγκλημα εις βάρος των πολιτών, όχι μόνο δεν είναι στο σπίτι του, όχι μόνο δεν ερευνάται, αλλά μας κουνά και το δάχτυλο.

Τοξική είναι η διαφθορά την οποία αυτή η διακυβέρνηση μετέτρεψε σε επίσημη πρακτική. Που ξεχείλωσε το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων κατά τρόπο που να χωράνε μέσα διεθνώς καταζητούμενοι εγκληματίες και Σαουδάραβες με όλες τους τις γυναίκες και τα σόγια. Που μετατρέψατε το επενδυτικό πρόγραμμα σε οικογενειακή επιχείρηση με θυγατέρες, γαμπρούδες και ξαδέρφες για να τρώνε με χρυσά κουτάλια και τα τρισέγγονά σας.

Τοξικό είναι που, μια το κούρεμα, μια τα λεφτά των συμπεθέρων, μια το αρκάτζι στο Πέρα Πέδι, μια το τζετ, μια οι Σεϊχέλλες, λίγο ο Ρίκκος και λίγο το οικόπεδο στα Μεσοβούνια, και όμως ο Νίκος Αναστασιάδης πιστεύει ακόμα πραγματικά ότι είναι άμωμος και αμόλυντος.

Τοξική είναι η εγκατάλειψη της παιδείας του τόπου τα τελευταία 8 χρόνια σε χέρια χωρίς όραμα, χωρίς πλάνο. Που η μεγαλύτερη τους επιτυχία είναι να ενώσουν 3 θρανία. Τοξικό είναι που το φυσικό αέριο έγινε αέριο κουπανιστό. Που κάνατε τον Αρχιεπίσκοπο συγκυβερνήτη. Τοξικό είναι που αφήσατε τα δημόσια νοσηλευτήρια απροστάτευτα, όταν ο Αβέρωφ Νεοφύτου έδινε «παραστάσεις» για τα «νοσοκομούθκια τζιαι τα γιατρούθκια». Ένα χρόνο τώρα, στα δημόσια νοσηλευτήρια, στους γιατρούς και τους νοσοκόμους του δημοσίου στηριζόμαστε για την προστασία μας από την πανδημία.

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες. Αυτά κι άλλα πολλά τοξικά. Δικά σας. Γιατί τοξικοί εσείς είστε, που μας κυβερνάτε. Και το τοξικό κλίμα είναι δικό σας δημιούργημα, κι όχι του ΑΚΕΛ που ως αντιπολίτευση σας ασκεί κριτική.

Γι’ αυτό και ήρθε η ώρα να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα. Για καλύτερες μέρες που πρέπει να έρθουν. Για τις επόμενες γενιές που θα έρθουν. Με το ΑΚΕΛ και την Αριστερά ξανά στο προσκήνιο. Να φέρουμε την αλλαγή. Και να φτιάξουμε ξανά τον τόπο μας.

*Υποψήφιος βουλευτής ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις Λευκωσίας

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.