ΤΟΞΟΤΗΣ

Πώς την πάτησαν τα απορριπτικά ΜΜΕ
Την πάτησαν… χιώτικα κάποια ΜΜΕ με τις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν. Και αναφερόμαστε στα έντυπα εκείνα που με συνέπεια προάγουν μιαν απορριπτική γραμμή. Τα ΜΜΕ που υποτίθεται ότι έχουν ως αποστολή την αντικειμενική ενημέρωση του κοινού! Σχεδόν να πανηγυρίσουν έμεινε όταν διεφάνη πως αντί άσπρος καπνός πάει να βγει μαύρος -και το διαφήμισαν κιόλας! Ωστόσο, η ανατροπή της τελευταίας μέρας και οι αισιόδοξες δηλώσεις πανταχόθεν τούς έκοψαν το βήχα και αναγκάστηκαν να καταπιούν τη γλώσσα τους (όπως την κατάπιαν και με το θέμα της Σαλαμίνας μετά το πόρισμα του Γενικού Ελεγκτή) παίζοντάς το σαν «επιτήδειοι ουδέτεροι». Βεβαίως πολύ θα χαίρονταν αν όλα πήγαιναν στραβά, αφού η φιλοσοφία τους είναι μία και μοναδική: «Οχι σε λύση ομοσπονδίας». Αστε που τα μισά ψέματα και οι σοφιστείες έχουν γίνει σήμα κατατεθέν για κάποιους αρθρογράφους.

Τι συμβαίνει στο ΣΑΛ;
Επανειλημμένα θέσαμε ερωτήματα για το ΣΑΛ προς κάθε αρμόδιο. Πλην όμως συναντήσαμε την εκκωφαντική σιωπή τόσο του δημάρχου Λευκωσίας όσο και των όποιων υπευθύνων του ΣΑΛ. Να όμως που σιγά-σιγά η αλήθεια αρχίζει να φέγγει και οι παρατυπίες στο ΣΑΛ μπαίνουν πια στο στόχαστρο του Γενικού Ελεγκτή και της Εισαγγελίας. Αμ, δεν γίνεται, κύριοι του ΣΑΛ, να χρεώνετε όσα σας καπνίσει και λογαριασμό να μην δίνετε σε κανένα. Η στήλη δικαιώθηκε πλήρως για την επιμονή της και ελπίζουμε ότι αυτό θα φέρει και χειροπιαστά αποτελέσματα. Δηλαδή, να κατατεθούν στη Βουλή και να δημοσιοποιηθούν όλα τα σχετικά στοιχεία που έχουμε ζητήσει. Και βεβαίως, ως αποτέλεσμα, να δικαιωθούν οι πολίτες και να απαλλαγούν από το χαράτσι του ΣΑΛ.

ΚΟΠ: Ο βασιλιάς είναι γυμνός
Οι αποκαλύψεις γύρω από τη βρομιά και δυσωδία που υπάρχει στο κυπριακό ποδόσφαιρο προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις. Τώρα, που η ΟΥΕΦΑ μάς είπε τα πράγματα με τ΄ όνομά τους για τα στημένα παιγνίδια (για μην πούμε και για στημένα πρωταθλήματα) και πλημμυρίσαμε από κόκκινους φακέλους, «ανακάλυψαν» όλοι ότι κάτι δεν πάει καλά (για να το θέσουμε κομψά) στο βασίλειο της ΚΟΠ και ότι ο βασιλιάς Κουτσοκούμνης είναι γυμνός. Ομως, ας μην μας παριστάνουν τις αθώες περιστερές όλοι εκείνοι που ενώ γνώριζαν κάλλιστα τα πεπραγμένα του Κουτσοκούμνη (και έλεγαν υποκριτικά ότι θέλουν αλλαγή), στο τέλος τον ψήφιζαν και με τα δυο τους χέρια. Και να λοιπόν που φτάσαμε στην ώρα μηδέν. Οι ολοφυρμοί του ΚΟΑ, του ΠΑΣΠ, μερικών παραγόντων και ομάδων, αλλά και του πρώην διεθνούς διαιτητή Μάριου Παναγή έρχονται κατόπιν εορτής, αφού το κακό έπρεπε να κτυπηθεί στη ρίζα του. Από τη στιγμή που ανέδειξαν τον Κουτσοκούμνη σε ισόβιο και αναντικατάστατο πρόεδρο της ΚΟΠ, η πορεία των πραγμάτων ήταν εν πολλοίς προδιαγεγραμμένη.

Αισιόδοξα μηνύματα από την Ελλάδα
Τα μηνύματα που έρχονται από την Ελλάδα επιτρέπουν να είμαστε πιο αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά τη βελτίωση των συνθηκών για τα ευρύτερα στρώματα του λαού. Ενός λαού που βόγκηξε κάτω από τις πολιτικές λιτότητας (ναι, αυτές για τις οποίες Ομπάμα και Τσίπρας είπαν ότι δεν συνάδουν με την ανάπτυξη). Το γεγονός ότι η οικονομία επανήλθε για πρώτη φορά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, το γεγονός ότι, επίσης για πρώτη φορά, καταγράφεται σημαντικό πλεόνασμα στα δημόσια οικονομικά και το γεγονός ότι το θέμα του χρέους μπήκε σε τροχιά διευθέτησης, όλα τούτα αποτελούν φωτεινό φάρο για το αύριο του ελληνικού λαού. Κι ας ζητά καθημερινά εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κι ας μεγαλουργεί η αντιπολίτευση του Λοβέρδου ότι ο Τσίπρας… δεν κάθεται σωστά και τον ντροπιάζει!

Το sms της ημέρας
Τι θέλουμε τις συνομιλίες στην Ελβετία αφού κάθε μέρα οι ραδιοφωνιτζήδες μας λύνουν το Κυπριακό;

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.