Τουμάζος Τσιελεπής: Το ΑΚΕΛ δεν υπέβαλε εισηγήσεις στην κυβέρνηση για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Το ΑΚΕΛ δεν υπέβαλε εισηγήσεις στην κυβέρνηση για τη σύσταση συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στον ΑΣΤΡΑ το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και επικεφαλής του Γραφείου Κυπριακού, Τουμάζος Τσελεπής.

Αντίθετα, πρόσθεσε, το ΑΚΕΛ εξέφρασε ορισμένες επιφυλάξεις και ανησυχίες για σοβαρά πολιτικά και συνταγματικά θέματα που πιθανό να εγείρονται και ζήτησε από τον πρόεδρο να γίνει μια διαβούλευση που ποτέ δεν έγινε.

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι είναι δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας να προχωρήσει στη σύσταση ενός τέτοιου σώματος. Ο κος Τσελεπής, επισήμανε πως είναι γεγονός ότι υπάρχουν κράτη που έχουν Εθνικά Συμβούλια, ωστόσο υπογράμμισε η Κύπρος είναι ένα μικρό κράτος με πολιτικό πρόβλημα και όλο τα βάρος δίδεται στην επίλυσή του. Υπέδειξε ότι για τη συζήτηση του πολιτικού προβλήματος υπάρχει το άτυπο συμβουλευτικό όργανο που είναι το Εθνικό Συμβούλιο.

Όποτε παρουσιάζεται ένα πρόβλημα στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, προχωρούμε στην ίδρυση κάποιου συμβουλίου, υπέδειξε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την πρόταση του ΑΚΕΛ για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των δυο κοινοτήτων και τις διακοινοτικές σχέσεις, ο κος Τσελεπής υπογράμμισε την ανάγκη για προσέγγιση των δυο κοινοτήτων για να μην αφεθούν οι Τ/Κ στις αγκάλες της Τουρκίας.

Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι όλα αυτά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, πρέπει να εντάσσονται στο πλαίσιο επίλυσης του Κυπριακού και δεν την υποκαθιστούν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy