Τουρισμός: Ευχάριστη έκπληξη από την αγορά της Αγγλίας

Êýðñéïé êáé ôïõñßóôåò áðïëáìâÜíïõí ôçí èÜëáóóá óôçí ðáñáëßá ôïõ Nissi Beach óôçí Áãßá ÍÜðá, êáèþò ï õäñÜñãõñïò óêáñöÜëùóå ôïõò 43 âáèìïýò êåëóßïõ, Ôñßôç 03 Áõãïýóôïõ 2021. ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Ευχάριστη έκπληξη από την αγορά της Αγγλίας και αισιοδοξία για το μέλλον

Ανατροπή προς το θετικότερο τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη

 

Παρελθόν αποτελούν οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία της τουριστικής σεζόν, αφού τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν μια αρκετά καλή χρονιά τηρουμένων των αναλογιών. Μάλιστα ο Σεπτέμβρης έφερε ανατροπές προς το θετικότερο, κυρίως λόγω αυξημένης ροής τουριστών από την Αγγλία, κάτι που εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και τον Οκτώβριο και ενδεχομένως και τον Νοέμβριο.

Ο υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, επιβεβαίωσε με χθεσινές του δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο ότι τα πράγματα εξελίσσονται με βάση το θετικό σενάριο και τα καλά αποτελέσματα του Ιούλη και του Αυγούστου, όταν οι αφίξεις κυμάνθηκαν στο 55% με 60% του 2019, συνεχίζονται και τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη.  Επιβεβαίωσε επίσης ότι προέκυψε ευχάριστη έκπληξη από την αγορά της Αγγλίας τον Σεπτέμβρη και φαίνεται ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και τον Οκτώβρη.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του δημάρχου Αγίας Νάπας, Χρίστου Ζανέττου, ο οποίος εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για λειτουργία της τουριστικής βιομηχανίας και μέσα στο Νοέμβριο. «Η φετινή τουριστική χρονιά πήγε σχετικά καλά μέχρι σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία του κορονοϊού. Οι προβλέψεις που υπήρχαν για το καλοκαίρι ήταν κάτω από τα αποτελέσματα που έχουμε, αφού εξακολουθεί να υπάρχει ένα καλό ποσοστό πληρότητας στα ξενοδοχεία της περιοχής που ανήλθε γύρω στο 55 – 60%», σημείωσε. Είπε επίσης ότι οι ενδείξεις είναι ότι η καλή τουριστική περίοδος θα συνεχιστεί μέχρι και τις 15- 20 Οκτωβρίου, γεγονός πολύ ενθαρρυντικό για τον τομέα του τουρισμού, αφού, όπως πρόσθεσε, βοήθησε τους επιχειρηματίες να δουλέψουν και να μη χαθούν θέσεις εργασίας.

Ένα επιμέρους ποιοτικό στοιχείο της φετινής τουριστικής σεζόν, στο οποίο αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Τουρισμού, είναι η μεγάλη αύξηση των μεμονωμένων κρατήσεων αντί των πακέτων μέσω οργανωτών ταξιδιών, γεγονός το οποίο συμβάλλει στην απεξάρτηση της Κύπρου από τους οργανωτές. Αυτό το στοιχείο, όπως υπέδειξε ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, έφερε και την απεξάρτηση των τουριστών από τα πακέτα all inclusive, γεγονός το οποίο με τη σειρά του αποβαίνει εξαιρετικά υποβοηθητικό για την επιβίωση των επιχειρήσεων εκτός ξενοδοχείων.

«Ενώ στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου τα μηνύματα στον τομέα του τουρισμού διαφαίνονταν απελπιστικά, οι θετικές εξελίξεις που έχουμε μέχρι σήμερα δημιουργούν αισιοδοξία πως το 2021 θα κλείσει με μια μεγάλη προοπτική, ώστε το 2022 να αποτελέσει αρκετά καλή τουριστική σεζόν, εκτός εάν η πανδημία ανατρέψει τα πάντα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Αγίας Νάπας.

Στη θετική εικόνα, όπως σχολίασε, συνέβαλαν οι εμβολιασμοί, η τήρηση των μέτρων από τους επιχειρηματίες και τα μέτρα στα αεροδρόμια.

Τάσος Περδίος

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.