Τουρισμός: Η ανατροπή στους στόχους για το 2022, οι νέες αγορές και ο εγχώριος τουρισμός

Στροφή σε νέες αγορές θα κάνει το Υφυπουργείο Τουρισμού ώστε να μετριάσει τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του Άστρα ο Υφυπουργός Σάββας Περδίος τόνισε ότι δεν είναι εύκολο να ανακτηθούν οι 800 χιλιάδες αφίξεις που αναμένονταν από τις δύο εμπόλεμες χώρες.

Ανέφερε ωστόσο ότι η Κύπρος κυνηγά τουρίστες από Γερμανία, Πολωνία, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Σουηδία, Ελβετία και Ουγγαρία, λέγοντας ότι θα γίνονται 20-40 πτήσεις καθημερινά από την κάθε χώρα. Είπε ότι από την Ρωσία θα πραγματοποιούνταν 100 πτήσεις, εξηγώντας ότι στο σύνολο τους οι υπόλοιπες χώρες θα φέρουν έναν ικανοποιητικό αριθμό τουριστών στη χώρα.

Ο Σάββας Περδίος σημείωσε ότι στόχος για φέτος πριν τη ρωσική εισβολή ήταν οι αριθμοί του 2019, ωστόσο τώρα το Υφυπουργείο θα ικανοποιηθεί αν φτάσει τους περσινούς αριθμούς.

Την ίδια ώρα γνωστοποίησε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί νέο, βελτιωμένο σχέδιο για τον εγχώριο τουρισμό.

Παράλληλα ο Υφυπουργός τόνισε ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να κρατούν μικρό καλάθι σε ότι αφορά οικονομική συμπαράσταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ανησυχίες τουριστικών φορέων και οι εναλλακτικές λύσεις

Έντονη ανησυχία εκφράζουν οι τουριστικοί φορείς στην Επαρχία της Αμμοχώστου εξαιτίας της εξάρτησης πολλών ξενοδοχείων από τη ρωσική αγορά.

Μιλώντας στον Άστρα ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου Λάκης Αβρααμίδης ανέφερε ότι πολλές ξενοδοχειακές μονάδες δεν θα καταφέρουν να λειτουργήσουν φέτος, ζητώντας βοήθεια από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είπε ότι γίνεται προσπάθεια προσέλκυσης νέων αγορών σε συνεννόηση με το Υφυπουργείο Τουρισμού, εκτιμώντας ότι υπάρχει δυνατότητα κάλυψης ενός μεγάλου ποσοστού από το κενό που θα δημιουργηθεί.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι το πλήγμα στην πόλη του θα είναι μικρότερο καθώς η Πάφος είναι εξαρτημένη από την βρετανική αγορά.

Σημείωσε ότι συνεχίζεται η ψηφιακή καμπάνια για ανάδειξη της πόλης στις ευρωπαϊκές αγορές, προσθέτοντας ότι οι ξενοδόχοι κάνουν εντατικές προσπάθειες για προσέγγιση νέων αγορών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.