Τουρισμός: Ικανοποίηση για το πρώτο εξάμηνο στη Λάρνακα

Αισιοδοξία και για τους επόμενους μήνες με ιδιαίτερη αύξηση από το Ισραήλ

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας της Λάρνακας για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου. Όπως δήλωσε ο γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Λάρνακας, Μάριος Πολυβίου, η Λάρνακα βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα υπό τις εξαιρετικά δύσκολες περιστάσεις, με την πανδημία η οποία ακολουθήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τα προβλήματα σε αεροδρόμια της Ευρώπης. «Καταφέραμε τόσο η τουριστική περιοχή της πόλης όσο και η Λάρνακα να έχει ικανοποιητικές, υπό τις περιστάσεις, κρατήσεις και κρατήσεις για τους επόμενους μήνες, αλλά και πληρότητες για τους μήνες που διανύσαμε μέχρι σήμερα», σημείωσε ο κ. Πολυβίου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αυξητική τάση που παρατηρείται στη ροή τουριστών από το Ισραήλ προς τη Λάρνακα. Τα μεγάλα νούμερα όμως έρχονται από τις παραδοσιακές αγορές, που είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Αυστρία, η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία.


Ο γραμματέας του ΠΑΣΥΞΕ Λάρνακας συμπλήρωσε μάλιστα ότι οι κρατήσεις για το επόμενο διάστημα, που είναι και η κορύφωση της τουριστικής σεζόν, δείχνουν επίσης ότι η Λάρνακα θα πάει καλά, με δεδομένο όμως ότι η κατάσταση θα συνεχίσει να βρίσκεται τουλάχιστον στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα.

Ερωτηθείς κατά πόσον το χάος που επικρατεί στα αεροδρόμια μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών λόγω της έλλειψης προσωπικού επηρεάζει τη Λάρνακα, ο κ. Πολυβίου απάντησε πως το συγκεκριμένο θέμα επηρεάζει γενικά την τουριστική κίνηση και συνεπώς και τη Λάρνακα. Μάλιστα, εξήγησε ότι η κατάσταση αυτή δεν επηρεάζει μόνο την ομαλή διεξαγωγή των προγραμματισμένων πτήσεων, αλλά επιδρά αρνητικά και στην ψυχολογία των ανθρώπων που θέλουν να ταξιδέψουν. «Ένα άτομο, γνωρίζοντας ότι θα αντιμετωπίσει μεγάλη ταλαιπωρία με καθυστερήσεις, ακυρώσεις και επαναπρογραμματισμό πτήσεων, φαινόμενα που είναι έντονα σε μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης, ενώ στον αριθμό αυτό προστίθενται συνεχώς νέα αεροδρόμια στα οποία γίνονται απεργιακές κινητοποιήσεις, είναι λογικό να έχει δεύτερες σκέψεις για να ταξιδέψει. Όλα αυτά είναι αστάθμητοι παράγοντες που δεν γνωρίζουμε πότε και εάν θα σταματήσουν, ούτε σε ποιο βαθμό θα επηρεάσουν τον τουρισμό στη γηραιά ήπειρο», παρατήρησε ο κ. Πολυβίου. Εξήγησε επίσης ότι απότοκο αυτής της αβεβαιότητας είναι και η ολοένα αυξανόμενη τάση κρατήσεων της τελευταίας στιγμής.

Ικανοποιημένη για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου εμφανίστηκε και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας, επικαλούμενη μάλιστα συγκεκριμένα στοιχεία από έρευνα στα ξενοδοχεία.


Σύμφωνα με την ΕΤΑΠ, η έρευνα επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η Λάρνακα κερδίζει σημαντικό έδαφος στο Business Travel και στον Συνεδριακό Τουρισμό, καθότι αποτελεί μια ιδανική τοποθεσία για επαγγελματικά και όχι μόνο ταξίδια.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.