Τουρισμός: Κρατούν μικρό καλάθι οι ξενοδόχοι – Πού κυμαίνεται η πληρότητα

Περίπου στο 80% του 2019 βρίσκεται η τουριστική ροή τους τελευταίους 4 μήνες, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων.


Μιλώντας στον Άστρα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του συνδέσμου, Χάρης Παπαχαραλάμπους, ανέφερε ότι στην κορυφή βρίσκεται η Βρετανία, ωστόσο εξέφρασε την ικανοποίηση του για την κίνηση και αγορών που δεν επέλεγαν παλαιότερα την Κύπρο.

Ανέφερε πως την Κύπρο επιλέγει κυρίως το Ισραήλ και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Τόνισε πως οι αριθμοί είναι ικανοποιητικοί, πάντα όμως, αναλογιζόμενοι την διαφορά που προκύπτει από το κενό της ρωσικής και ουκρανικής αγοράς.


Σε ότι αφορά τους Κύπριους, ο κ. Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι ο πρώτος προορισμός παραμένει η Ελλάδα και τα νησιά της.

Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, ο οποίος δεν θέλησε να αναφερθεί σε αριθμούς.

Ο Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης ανέφερε πως κρατούν μικρό καλάθι. Εξήγησε ότι η χρονιά υπό κανονικές συνθήκες θα σήμανε την ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας, η οποία τελικά θα είναι σταδιακή και χρονοβόρα.


Σημείωσε ότι η πληρότητα των ξενοδοχείων βρίσκεται στο 70-80%, λέγοντας ότι ενδεχομένως το ποσοστό να αυξηθεί τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε ότι τα δύσκολα έπονται, εξαιτίας της αύξησης του πληθωρισμού, των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και την έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.