Τουρισμός: Συνθήκες αβεβαιότητας προκαλεί το μέτρο της διενέργειας PCR test στα αεροδρόμια

Το μέτρο της διενέργειας PCR test σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους με την άφιξή τους στην Κύπρο, δημιουργεί συνθήκες αβεβαιότητας στην τουριστική κίνηση δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και ευελπιστεί ότι το μέτρο δεν θα συνεχιστεί μετά τις 19 Ιανουαρίου.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο μέτρο στην ουσία αναιρεί το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το μέτρο αυτό αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για ένα εμβολιασμένο να έρθει στην Κύπρο καθώς ενώ μέχρι σήμερα ταξίδευαν ελεύθερα πλέον εάν είναι θετικοί πιθανόν να πρέπει να μείνουν σε καραντίνα αποτρεπτικός παράγοντας.

Υποστήριξε πως δεν αναμένεται να εξυπηρετήσει σε κάτι αφού αδύνατον να αποτραπεί η εξάπλωση μιας μετάλλαξης του κορωνοϊού στην Κύπρο εκτός κι αν αποφασιστεί καθολικό κλείσιμο των αεροδρομίων.

Από τη στιγμή που υπάρχει η νέα μετάλλαξη «ΟΜΙΚΡΟΝ» η Πολιτεία δεν θα μπορούσε απλά να την παρακολουθεί δήλωσε από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν είναι τόσο δυνατό ώστε να δημιουργήσει συνθήκες ώστε να μην έχει η Κύπρος τουριστική ροή.

Σημείωσε παράλληλα ότι το κόστος των 15 ευρώ που θα επωμίζεται ο ταξιδιώτης για τη διενέργεια του τεστ με την άφιξή του στην Κύπρο είναι ίσως το φθηνότερο καθώς σε άλλες χώρες χρεώνεται από 65 μέχρι 70 ευρώ και η διενέργεια του είναι υποχρεωτική πριν και μετά την άφιξη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.