Τουρκία: Αποδίδει σε ξένο δάχτυλο την οικονομική κρίση ο Ερντογάν

Σε ξένο δάχτυλο αποδίδει την κρίση στην οικονομία της χώρας του ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και προσβλέπει στις προεδρικές εκλογές του 2023 παρομοιάζοντας την αντιπολίτευση με “φορτηγό με σπασμένο φρένο σε κατηφόρα”.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι ενώ η χώρα είναι βυθισμένη σε οικονομική κρίση, ο ίδιος χτίζει παλάτι στη Μαρμαρίδα.

Σε ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “οι προσπάθειές τους να γονατίσουν τη χώρα μας παρά τους ευλογημένους αυτούς αγώνες δεν έχουν τελειώσει. Ο νέος στόχος τους είναι η οικονομία μας”.

Επιχείρησαν, πρόσθεσε, “μεταμεσονύχτιες επιθέσεις αμέτρητες φορές. Εμείς προετοιμαστήκαμε ήδη φέρνοντας από το εξωτερικό όλο τον χρυσό μας, ενισχύοντας τα συναλλαγματικά μας αποθέματα. Ευτυχώς περάσαμε αυτή τη διαδικασία με τη λιγότερη ζημιά. Φυσικά έχουμε δυσκολίες. Όποιος ήταν ο σκοπός των διαδηλώσεων στο Γκεζί, ο ίδιος σκοπός είναι και οι επιθέσεις εναντίον της οικονομίας μας. Ο ύπουλος στόχος πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και ο στόχος πίσω από την κρίση της οικονομίας είναι ο ίδιος”, υποστήριξε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι “ενώ αναπτυγμένες χώρες ταρακουνήθηκαν κατά την περίοδο αυτή, με την αποτελεσματική διαχείριση που κάναμε εμείς ξεχωρίσαμε από όλους τους άλλους. Τουλάχιστον ξεπεράσαμε αυτή τη διαδικασία με το ελάχιστο κόστος. Στην επόμενη περίοδο μπορούμε να λάβουμε πρόσθετα μέτρα στήριξης για το έθνος μας, εξετάζοντας την παγκόσμια πορεία της επιδημίας, τις εξελίξεις στην οικονομία και άλλα θέματα. Κανένας σε αυτή τη χώρα δεν είναι άστεγος. Το κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας με τον στόχο του 2023 πραγματοποιεί την ισχυρότερη πορεία του τελευταίου αιώνα. Πιστεύω ότι σίγουρα θα τερματίσουμε αυτή την πορεία με νίκη”.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο για να γίνει η Τουρκία μια από τις πιο ισχυρές χώρες στον κόσμο πρέπει να περάσει τη ‘στροφή’ του 2023 χωρίς κανένα πρόβλημα. Από αυτή την άποψη, οι εκλογές του 2023 είναι σημαντικές, είπε. “Το γνωρίζουν και οι απέναντί μας. Εκείνοι που χρησιμοποιούν τα πάντα, από τις τρομοκρατικές οργανώσεις μέχρι τον αιώνιο πόνο, φαίνεται ότι έδωσαν ανοιχτή επιταγή στην αντιπολίτευση για τις εκλογές. Ο ολοένα και πιο άσχημος, αγανακτισμένος και μισητός τόνος της αντιπολίτευση προδίδει τη βιασύνη της για το 2023. Πιστεύουν τόσο πολύ ότι όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμα τόσο πιο πολύ μπορούν να πείσουν, που πηγαίνουν σαν φορτηγό με σπασμένο φρένο σε κατηφόρα”, πρόσθεσε.

“Η πηγή της δικής μας δύναμης και της στήριξής μας είναι το έθνος μας. Έχουμε περίπου δύο χρόνια πριν τις εκλογές. Θέλω να αξιολογείται κάθε μέρα και κάθε στιγμή αυτής της περιόδου με τον πιο αποτελεσματικό και πληρέστερο τρόπο. Εάν πρόκειται να προετοιμαστούμε αποφασιστικά για το 2023, για μας υπάρχουν δύο στάσεις. Το 2021 και το 2022. Το 2023 είναι χρονιά εκλογών καθαρά. Στους ώμους μας έχουμε μεγάλο βάρος για τις μελλοντικές γενιές. Η ευαισθησία μας είναι πολύ σημαντική. Δεν έχουμε εναλλακτική λύση παρά να εργαστούμε σκληρότερα και τελικά να πετύχουμε”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy