Τουρκία: Ενώπιον του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας οι προκλήσεις στην οικονομία

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Οι προκλήσεις και οι απειλές στην οικονομία ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας, ενώ συζητήθηκε επίσης το θέμα της Λιβύης.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε έπειτα από την τρίωρη συνεδρία του ΣΕΑ, “έχουν αξιολογηθεί οι προκλήσεις και οι απειλές που αντιμετώπισε και μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία κατά τη διαδικασία εφαρμογής οικονομικών πολιτικών επενδύσεων, παραγωγής, απασχόλησης και εξαγωγών, σύμφωνα με τους στόχους της για τις στέρεες υποδομές που έχει κατασκευάσει”.

“Επιβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητα να φτάσουμε στα 100 χρόνια της Δημοκρατίας μας, τόσο οικονομικά όσο και σε κάθε τομέα. Δηλώθηκε ότι είμαστε υπέρ της επίλυσης των διαφορών μεταξύ των βόρειων γειτόνων μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού της εδαφικής τους ακεραιότητας. Δηλώθηκε ότι είναι σημαντικό για την Αρμενία να χρησιμοποιήσει την χείρα ειρήνης ως ευκαιρία, να συμμορφωθεί πλήρως με την κατάπαυση του πυρός και να συνεργαστεί. Δηλώθηκε ότι πρέπει να αποφευχθούν μονομερή βήματα προκειμένου οι εκλογές στη Λιβύη να διεξαχθούν νόμιμα και ειρηνικά”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.