Τουρκία: Επιμένει στα μειωμένα επιτόκια ο Ερντογάν

Ο κόσμος ολόκληρος ξέρει πως είμαι εναντίον των (υψηλών) επιτοκίων. Δεν ήμουν ποτέ υπέρ. Δεν ήμουν χθες και δεν θα είμαι αύριο”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, επιμένοντας στην απόφαση του για μείωση επιτοκίων.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΗ τουρκική κεντρική τράπεζα είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι παρεμβαίνει για να σταματήσει την πτώση της τουρκικής λίρας, η οποία μέσα σε ένα μήνα έχασε περίπου το 30% της αξίας της έναντι του δολαρίου.

“Ποτέ δεν ήμουν υπέρ των επιτοκίων, ούτε σήμερα θα είμαι, ούτε αύριο”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν ενώ ανέφερε πως “όσοι προσπαθούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους δύο και τρεις φορές πιο ακριβά θα απογοητευτούν από το αποτέλεσμα. Αυτή η χώρα θα γίνει ο τάφος εκείνων που αποθηκεύουν τα προϊόντα”. “Η αποθήκευση (προϊόντων) απαγορεύεται στη θρησκεία μας, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Όσοι το κάνουν θα πληρώσουν τίμημα”, ανέφερε. Για την συναλλαγματική ισοτιμία ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “σήμερα αυξάνεται, αύριο μειώνεται”, το ίδιο για τον πληθωρισμό είπε “σήμερα αυξάνεται, αύριο μειώνεται”. “Αλλά η απασχόληση είναι μόνιμη”, υποστήριξε.

Υποσχέθηκε ακόμη ότι σύντομα θα ανακοινώσουν αύξηση του κατώτατου μισθού και μάλιστα όπως είπε θα είναι πολύ πιο ψηλά από ό,τι μέχρι σήμερα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.