Τουρκία: Fake tweet ότι πέθανε ο Ερντογάν αναστάτωσε τα κοινωνικά δίκτυα

Φήμες για την υγεία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν αναστατώνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Τουρκίας. Από τις 4.30 το πρωί κυκλοφορεί στο τουίτερ hashtag με τη λέξη “πέθανε”. Την ίδια ώρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί αντίστοιχα ότι πρόκειται για “fake news”. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση.


Το όλο θέμα ξεκίνησε από ένα βίντεο του δημοσιογράφου Φατίχ Τεζτζάν ότι “θα ακούσετε κάποιες ειδήσεις σήμερα που θα σας λυπήσουν πολύ, θα σας κάνουν να κλάψετε, αλλά να σταθείτε δυνατοί”, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει τι ακριβώς συνέβη.

Η σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ της οποίας προεδρεύει ο Τούρκος Πρόεδρος αναβλήθηκε, ωστόσο ανακοινώθηκε ότι στις 14.45 ο Ερντογάν ξεκινά το πρόγραμμά του στο Προεδρικό στην Άγκυρα, υποδεχόμενος τον ΓΓ του Τουρκικού Συμβουλίου Μπαγντάτ Αμρεγέβ. Ακολουθούν συναντήσεις του με άλλους Πρέσβεις.

Εντείνεται η φημολογία για την υγεία του Ερντογάν

Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τα δημοσιεύματα, για την κακή κατάσταση της υγείας του τούρκου προέδρου.


Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, φαίνεται εξαντλημένος ενώ με δυσκολία σέρνει τα βήματά του, αποχωρώντας από τελετή στο προεδρικό μέγαρο της Αγκυρας.

Το βίντεο διακρίνεται πως είναι του τουρκικού κρατικού πρακτορείου Αναντολού και προέρχεται από τελετή κατά την οποία ο Ερντογάν δέχθηκε όρθιος τις ευχές στην προεδρία από τους πρεσβευτές διαφόρων χωρών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.