Τουρκία: Δεν κατεβάζει υποψήφιο στις προεδρικές το φιλοκουρδικό HDP

Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP αποφάσισε να μην κατεβάσει υποψήφιο στις εκλογές της 14ης Μαΐου, στην Τουρκία και ανακοίνωσε ότι θα εκπληρώσει την «ιστορική του ευθύνη» ενάντια στην εξουσία του «ενός ανδρός», εννοώντας τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε συνέντευξη Τύπου, η συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος Περβίν Μπουλντάν δήλωσε ότι «είμαστε αρκετά αποφασισμένοι να ζητήσουμε λογαριασμό από αυτή την Κυβέρνηση, η οποία διατήρησε μια διοίκηση βασισμένη στη φτώχεια, τη διαφθορά, τη λεηλασία».

Πρόσθεσε ότι «η Κυβέρνηση του AKP – MHP έχει κλέψει το παρόν της κοινωνίας και απειλεί το μέλλον της».

Σύμφωνα με την Περβίν Μπουλντάν, «ένα άτομο που πολώνει την κοινωνία, δημιουργεί εντάσεις, δημιουργεί εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, αυξάνει την αναταραχή και αγνοεί τις απαιτήσεις και τις φιλοδοξίες εκατομμυρίων πολιτών δεν θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει».

Το φιλοκουρδικό κόμμα κατεβαίνει στις βουλευτικές εκλογές μαζί με άλλα 5 κόμματα υπό την Συμμαχία Εργασίας και Ελευθερίας.

«Η συμμαχία μας θα επιβάλει εκ νέου τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και θα αγωνιστεί για να εξασφαλίσει συνταγματικά τα οφέλη των γυναικών», ανέφερε η Περβίν Μπουλντάν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy