Τουρκία: Νέο παραλήρημα εθνικιστικής ρητορικής πριν την Πενταμερή

«Τρομοκρατική οργάνωση» χαρακτηρίζει την ΕΟΚΑ το τουρκικό ΥΠΕΞ

Στο επίπεδο του τουρκικού ΥΠΕΞ μεταφέρθηκαν οι εθνικιστικές αντιδράσεις της Τουρκίας και του καθεστώτος Τατάρ για τους εορτασμούς της 1ης Απριλίου 1955.

Μετά την προπαγανδιστική σειρά του «Κάποτε στην Κύπρο» που καλλιεργεί το μίσος μεταξύ των δύο κοινοτήτων, το τουρκικό ΥΠΕΞ, λίγο πριν την πενταμερή διάσκεψη, χύνει λάδι στη φωτιά. Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ, «η ΕΟΚΑ, της οποίας η ε/κ διοίκηση της νότιας Κύπρου γιορτάζει την 66η επέτειό της με εορταστικές τελετές, είναι μια τρομοκρατική οργάνωση στα δικά μας μάτια και τα μάτια των Τ/κ αδελφών μας».

«Υπενθυμίζεται ο πόνος των απάνθρωπων σφαγών που πραγματοποίησε αυτή η οργάνωση μεταξύ του 1963-1974 για την εξάλειψη της τ/κ παρουσίας στο νησί. Το γεγονός ότι παρ’ όλα αυτά η ε/κ διοίκηση συνεχίζει να γιορτάζει την επέτειο της ίδρυσής της και εκτυπώνει γραμματόσημα, αποδεικνύει ότι η νοοτροπία που θεωρεί τους Τ/κ ως μειονότητα και τους αγνοεί, συνεχίζεται ακόμη και σήμερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, «η Τουρκία θα συνεχίσει όπως και στο παρελθόν έτσι και στο μέλλον να είναι δίπλα στην “τδβκ” και τους Τ/κ αδελφούς μας για την ασφάλεια και την ευημερία τους». Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Ομέρ Τσελίκ ισχυρίστηκε ότι «η ΕΟΚΑ είναι μια συμμορία δολοφόνων. (…) Ο τ/κ λαός οφείλει την ύπαρξή του στην καταπολέμηση αυτών των δολοφονικών οργανώσεων και θα συνεχίσει να υπάρχει. Η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει την κυπριακή υπόθεση μέχρι τέλους. Έχουμε τη βούληση να νικήσουμε κάθε είδους συμμορία δολοφόνων. Κανείς δεν θα σφετεριστεί τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα της “τδβκ”», αναφέρει ο Ομέρ Τσελίκ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.