Τουρκία: Πέντε συλλήψεις για «προσβολή» εναντίον Ερντογάν μετά την ανακοίνωσή του ότι περνά κορωνοϊό

TOPSHOTS Turkish Prime minister Recep Tayyip Erdogan and his wife Emine step off the plane upon their arrival at Tunis-Carthage International Airport on June 5, 2013. Erdogan is on an official visit in Algeria and Tunisia as anti-government demonstrations take place for five days in Turkey. AFP PHOTO / FETHI BELAID

Πέντε άτομα συνελήφθησαν για «προσβλητικές αναρτήσεις» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του Εμινέ Ερντογάν οι οποίοι προσβλήθηκαν με κορωνοϊό.

Ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ  αντιδρώντας δήλωσε “όσοι βρίζουν και προσβάλλουν τον Πρόεδρό μας στερούνται τις πολιτισμικές μας αξίες και τις ελάχιστες ανθρώπινες ιδιότητες, είναι αλαζόνες”. Στο πλαίσιο αυτό, εντοπίστηκαν οι διαχειριστές των 31 από τους 36 λογαριασμούς που θεωρήθηκε ότι έκαναν προσβλητικές αναρτήσεις κατά του ζεύγους Ερντογάν και ζητήθηκε η σύλληψη 8 ατόμων.

Η αστυνομία, που συνέλαβε 5 από αυτά τα άτομα, διαπίστωσε ότι ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού με το όνομα ‘Ντέρια Μπουγιούκουντζου’ βρισκόταν στο εξωτερικό, ότι είναι από τη Σαμψούντα και είχε πάει «παράνομα» στο εξωτερικό.

Πρόκειται για πρώην κολυμβητής της Εθνικής Τουρκίας ο οποίος έγραψε στο τουίτερ απευθυνόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν και τη σύζυγό του: “Προσευχόμαστε , μην ανησυχείτε. Άρχισα να φτιάχνω 20 κατσαρόλες χαλβά. Όταν έρθει η ώρα θα τον μοιράσω στην γειτονιά”, αναφερόμενος στο τουρκικό έθιμο κατά το οποίο μοιράζεται χαλβάς μετά από κηδεία. Νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος είχε ανακοινώσει ότι ο ίδιος και η σύζυγός τους είχαν προσβληθεί σε κορωνοϊό και καλούσε τον κόσμο να προσεύχεται γι` αυτούς.

Η εισαγγελία Κων/πολής είχε ξεκινήσει χθες έρευνα για τις «προσβλητικές εναντίον του Τούρκου Προέδρου και της συζύγου του αναρτήσεις».

Σε νέα του ανάρτηση στο τουίτερ ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να περνά ήπια την ασθένεια. “Σήμερα το πρωί ο γιατρός μας έκανε έλεγχο ρουτίνας. Δόξα τω Αλλάχ δεν υπάρχει κάτι αρνητικό. Και σήμερα περνάμε ήπια την ασθένεια και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από το σπίτι μαζί με την κα Εμινέ”, αναφέρει ο Ταγίπ Ερντογάν.