Τουρκία: Στο 61,14% ο επίσημος πληθωρισμός – Κατά πολύ υψηλότερος λέει η αντιπολίτευση

Στο 61,14% αυξήθηκε ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο (TUIK).

Η αντιπολίτευση ωστόσο επικαλούμενη στοιχεία ανεξάρτητων ινστιτούτων αναφέρει ότι ο πραγματικός πληθωρισμός είναι 142,63%.

Όπως ανακοίνωσε το TUIK, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 5,46% τον Μάρτιο και έφτασε στο 61,14% σε ετήσια βάση.


Οι υψηλότερες αυξήσεις ήταν στις μεταφορές με 99,12%, τα τρόφιμα και τα αλκοολούχα με 70,33% και τα είδη οικιακής χρήσης με 69,26%.

Ο Βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ αντιδρώντας στα επίσημα στοιχεία αναφέρει μέσω του λογαριασμού του στο τουίτερ:

«Προφανώς το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο έκανε τον λογαριασμό και πάλι στο Παλάτι. Ο λογαριασμός είναι ξεκάθαρος στο παζάρι, στην αγορά. Το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο ας συνεχίσει να πουλάει ψευδαισθήσεις».


Ο αντιπρόεδρος του CHP Βελί Αγμπαμπα αναφέρει επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ας είμαστε ειλικρινείς, αυτό που ζούμε σήμερα είναι υπερπληθωρισμός. Θα ανακοινωθεί στον Μεγάλο οικονομολόγο και τον Νεμπαντί (Υπουργό Οικονομικών)».

Ο Βουλευτής επίσης της αντιπολίτευσης Ερέμ Ερντέμ αναφέρει: «Αυτό θα το πληρώσετε σίγουρα. Αυτό είναι μίσος ενάντια στον λαό».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.