Τουρκία: Συνάντηση Κιλιντσάρογλου–HDP – Πληροφορίες ότι προετοιμάζει υποψηφιότητα

Ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ στην Τουρκία, Κιλιτσντάρογλου συναντήθηκε χθες με του συμπροέδρους του φιλο-Κουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Περβίν Μπουλτάν και Μιτχάτ Σιαντάρ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα Ακσιάμ γράφει ότι μετά τη συνάντηση ο Κιλιτσντάρογλου με τη στάση του και τις δηλώσεις του έστειλε εκ νέου το μήνυμα για την υποψηφιότητα του για τις Προεδρικές εκλογές. Σημειώνεται ότι ο Κιλιτσντάρογλου και στο παρελθόν αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ενότητα και ομοψυχία στην Τουρκία.

Η συμπρόεδρος του κόμματος Μπουλτάν είπε ότι το κόμμα της μαζί με το ΡΛΚ θα υποβάλουν κοινή πρόταση για διενέργεια πρόωρων εκλογών στη χώρα.

Ο Μιχάτ Σαντσιάρ δήλωσε ότι αν παραστεί ανάγκη, οι επαφές των δυο κομμάτων θα συνεχιστούν σε επίπεδο προέδρων και συμπροέδρων και μίλησε για την ανάγκη να αναζητήσουν μαζί τα δύο κόμμα τρόπους για την επίλυση των προβλημάτων στην Τουρκία.

Επικαλούμενη πηγές, η Ακσιάμ γράφει ότι προετοιμάζεται ήδη η υποψηφιότητα του Κιλιτσντάρογλου για τις προεδρικές εκλογές με στόχο να αποκομίσει και τους ψήφους του HDP που στηρίζουν τον Εκρέμ Ιμάμογλου και είναι για αυτό που ο Κιλιτσντάρογλου παρουσιάζει διαφοροποιημένη στάση σε σχέση με τις προηγούμενες επισκέψεις του που πραγματοποίησε στο Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.