Τουρκία – Συρία: Χιλιάδες οι νεκροί από τους σεισμούς – Δραματική η κατάσταση

Σοκάρουν οι αριθμοί αναφορικά με τους νεκρούς και τους τραυματίες των  σεισμικών δονήσεων που χτύπησαν την Τουρκία και τη Συρία τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (6/2).

Χιλιάδες νεκροί & τραυματίες

Σύμφωνα με τα τελευταία, επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 3.500 είναι οι νεκροί στην Τουρκία, με τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 25.000.

Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια, ενώ για την στέγαση των εκατομμυρίων αστέγων, έχουν διατεθεί προσωρινά 50.000 κλίνες ξενοδοχείων.

Στις πληγείσες περιοχές επιχειρούν περισσότεροι από 100.000 διασώστες που έχουν φτάσει ως βοήθεια από ολόκληρο τον κόσμο.

tourkia1

tourkia

Ισχυρό πλήγμα και στη Συρία

Αν και η μεγάλη προσοχή έχει πέσει στην Τουρκία, εξίσου σοβαρή είναι η καταστροφή και στη Συρία, καθώς εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περισσότεροι από 1.700 είναι οι νεκροί ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών.

Σημειώνεται ότι στη Συρία, μια χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση, περισσότερα από 4 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν ήδη σε καταυλισμούς, ενώ για την ώρα άγνωστος παραμένει και ο αριθμός των σωστικών συνεργείων στην περιοχή, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για μικρό αριθμό.

syria

13,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί συνολικά από τον σεισμό στη Τουρκία ενώ στη Συρία κυμαίνονται γύρω στα 10 εκατομμύρια.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy