Τουρκία: Ζήτησε επίσημη ιατρική έκθεση για Ερντογάν ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Επίσημη ιατρική έκθεση από ανεξάρτητο κρατικό ίδρυμα για τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για λόγους εθνικής ασφάλειας ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος του απάντησε ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή και χρειάζεται άμεση παρέμβαση ο ίδιος και το κόμμα του.

Σε μήνυμά του στο Τουίτερ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου γράφει ότι από το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ «απαιτούν ‘να τροποποιήσουν τα πρώτα 4 άρθρα του Συντάγματος’. Ο Ερντογάν νομίζει ότι το ζητώ εγώ. Τώρα, το αίτημα ιατρικής έκθεσης έχει γίνει θέμα κρατικής ασφάλειας. Ο Ερντογάν πρέπει να λάβει ιατρική έκθεση από ανεξάρτητο ίδρυμα, αμέσως!».


Ο Τούρκος Πρόεδρος σε ομιλία του στην σύνοδο των επαρχιακών προέδρων του κόμματός του απάντησε άμεσα λέγοντας ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αιφνιδιάστηκε από τα επιχειρήματά που έδωσε σχετικά με τις ασυνέπειες του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις συζητήσεις για το Σύνταγμα. «Είπε ότι έπρεπε να πάρω μια αναφορά από ένα ίδρυμα υγείας. Εάν υπάρχουν φίλοι γιατροί ανάμεσά μας, θα γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτή η πνευματική κατάσταση και τι υποδηλώνει. Δεν επεμβαίνουμε στην επιχείρηση κανενός, ούτε των γιατρών».

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι όμως σαφές ότι υπάρχει μια σοβαρή κατάσταση που χρειάζεται επείγουσα παρέμβαση τόσο όσον αφορά το CHP όσο και την πολιτική της χώρας. Το καθήκον μας είναι να πούμε ‘Ο Θεός να σε θεραπεύσει’ και να ασχοληθούμε με τις δικές μας δουλειές».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.