Τουρκικό ΥΠΕΞ: Απογοήτευσε τις προσδοκίες μας η απόφαση ΕΔΑΔ για Καβάλα

epaselect epa09910604 Protesters hold pictures of the victims of Gezi Park protest as they shouts slogans in support of the jailed Turkish businessman and philanthropist Osman Kavala, near Taksim Square in Istanbul, Turkey, 26 April 2022. A Turkish court handed civil rights activist Osman Kavala a life sentence and also sentenced seven other defendants, including 71-year-old architect Mucella Yapici, to 18 years in prison. EPA/SEDAT SUNA

Η απόφαση του ΕΔΑΔ για τον επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα έχει απογοητεύσει τις προσδοκίες της Άγκυρας ανακοινώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι «προκάλεσε για άλλη μια φορά αμφισβήτηση της αξιοπιστίας του ευρωπαϊκού συστήματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Το ΕΔΑΔ στην απόφασή του αναφέρει ότι η Τουρκία «δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της» και απαφάσισε καταβολή δικαστικών εξόδων 7,5 χιλιάδων ευρώ στον Καβάλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, οι απόψεις της Άγκυρας κοινοποιήθηκαν στη δήλωση του ΥΠΕΞ στις 2 Φεβρουαρίου 2022. «Στη δήλωσή μας εκφράσαμε την προσδοκία μας ότι το ΕΔΑΔ θα πρέπει να αξιολογήσει δίκαια την κατάσταση και να μην ενεργήσει ως πρωτοδικείο», αναφέρει.

«Δυστυχώς, το ΕΔΑΔ με την απόφασή του επί του θέματος που ανακοινώθηκε σήμερα (11 Ιουλίου) έχει απογοητεύσει τις προσδοκίες μας και προκάλεσε για άλλη μια φορά αμφισβήτηση της αξιοπιστίας του ευρωπαϊκού συστήματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, σημειώνεται.

“Αναμένουμε από την Επιτροπή Υπουργών του ΕΚ, η οποία θα παρακολουθήσει τη διαδικασία στο επόμενο στάδιο, να αφήσει κατά μέρος την επιλεκτική προσέγγιση που επέδειξε προηγουμένως και να ενεργήσει με κοινή λογική και χωρίς να επιτρέψει σε κάποιους κύκλους να επιδιώξουν τη δημιουργία πολιτικής ατζέντας», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.