Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ρωσία να σταματήσει την άδικη και παράνομη πράξη»

Ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου καταγγέλλει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και καλεί την Ρωσία να σταματήσει την «άδικη» και «παράνομη» αυτή πράξη το συντομότερο δυνατό.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει “απαράδεκτη τη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας και την απορρίπτουμε”.

“Αυτή η επίθεση, πέρα από την ακύρωση των συμφωνιών του Μινσκ, αποτελεί σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της περιοχής μας και του κόσμου. Η Τουρκία, η οποία πιστεύει ότι η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστά, είναι κατά της αλλαγής των συνόρων με όπλα”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ και καλεί τη Ρωσική Ομοσπονδία “να σταματήσει αυτήν την άδικη και παράνομη πράξη το συντομότερο δυνατό”.

“Η υποστήριξή μας για την πολιτική ενότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας θα συνεχιστεί”, σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.