Τουρκοκύπριοι γεωργοί κάνουν λόγο για «μεροληπτική στάση» των Ηνωμένων Εθνών

Με τίτλο «Σχεδόν κλίμα έντασης δημιουργούν τα ΗΕ», η εφημερίδα Κίπρις έγραψε χθες ότι Τουρκοκύπριοι αγρότες εξέφρασαν επικρίσεις ενάντια στα Ηνωμένα Έθνη, καθώς ισχυρίζονται ότι δεν τους δόθηκε άδεια να καλλιεργήσουν χωράφια σε τμήμα της πεδιάδας της Αγλαντζιάς που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη κοντά στην περιοχή της κατεχόμενης Μιας Μηλιάς.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, μιλώντας στην εφημερίδα, ο Πολάτ Μπαγιούρ, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στις κατεχόμενες περιοχές, είπε ότι το 1987 Ηνωμένα Έθνη, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι συνήψαν συμφωνία, βάσει της οποίας τα πρώτα διακόσια μέτρα από το όριο των κατεχομένων περιοχών θα τα καλλιεργούν Τουρκοκύπριοι γεωργοί.

«Εδώ και πολλά χρόνια ίσχυε αυτό το καθεστώς, ωστόσο τις τελευταίες μέρες Ελληνοκύπριοι γεωργοί φύτεψαν σε αυτά τα χωράφια, υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο Μπαγιούρ, ο οποίος υποστήριξε ότι «τα Ηνωμένα Έθνη άρχισαν να μεροληπτούν και αυτή η συμπεριφορά στην ουσία δημιουργεί περιβάλλον σύγκρουσης».

Ο Μπαγιούρ είπε επίσης ότι οι Τουρκοκύπριοι γεωργοί γνωστοποίησαν το θέμα στον «υπουργό εξωτερικών» και στον κατοχικό στρατό.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.