Τούρκος Αντιπρόεδρος: Απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα – «Είτε θα κάνει πίσω, είτε υπάρχει και η προϊστορία…»

Ο Φουάτ Οκτάι απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα λέγοντας πως είτε θα γίνει αποστρατιωτικοποίηση νησιών, είτε αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους «και όπου πάει».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Milliyet, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι η Άγκυρα κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια και πρόσθεσε πως είτε η Αθήνα θα κάνει πίσω, ή υπάρχει και η προϊστορία στις αρχές του 20ου αιώνα (Μικρασιατική Καταστροφή) αλλά και η πρόσφατη όπως στην Κύπρο.

Ο Οκτάι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Καστελόριζο λέγοντας ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί νησιά και αυτό είναι απειλητικό, και δεν υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να μην απαντήσει.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οκτάι: «ευελπιστούμε η Ελλάδα σύντομα να βάλει μυαλό, και την προειδοποιούμε να μην επηρεαστεί από τους άλλους. Αυτοί είναι που θα την εγκαταλείψουν πρώτοι. Το Καστελλόριζο βρίσκεται ακριβώς δίπλα μας σε απόσταση 2 χιλιομέτρων και η Ελλάδα μιλάει για παραβίαση εναέριου χώρου ενώ με νευρικό τρόπο η ίδια παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας. Η Τουρκία δεν μπορεί να αποδεχθεί τέτοια προσέγγιση».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.