Τούρκος μαφιόζος εμπλέκει το ψευδοκράτος σε υποθέσεις που σχετίζονται με κυκλώματα μαφίας στην Τουρκία

Jasmine Court

Οι αποκαλύψεις του αρχηγού μιας μεγάλης τουρκικής μαφιόζικης οργάνωσης, του Σεντάτ Πεκέρ, που ζει αυτοεξόριστος σε αραβική χώρα, συνεχίζουν να απασχολούν τα τ/κ ΜΜΕ.

Η Αβρούπα γράφει σήμερα ότι η μαφιόζικη οργάνωση του Σουσουρλούν ήταν αυτή που βοήθησε και φυγάδευσε τον Ασίλ Ναδίρ από τη Μεγάλη Βρετανία έναντι ποσού 17,5 εκ. δολαρίων.

Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ για τις αποκαλύψεις Πεκέρ, ο Φικρί Σαγλάρ, πρώην μέλος της Επιτροπής στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση για την υπόθεση Σουσουρλούκ, ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί που είδαν το φως της δημοσιότητας, εμπλέκουν και το ψευδοκράτος σε διάφορες υποθέσεις διαφθοράς που σχετίζονται με κυκλώματα μαφίας στην Τουρκία.

Ο κ. Σαγλάρ εξηγεί ότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Πεκέρ, ο Ασίλ Ναδίρ φυγαδεύτηκε από τη Βρετανία, όπου καταζητείτο τότε για την υπόθεση Polly Peck, από τη συμμορία του Σουσουρλούκ έναντι του ποσού των 17,5 εκ. δολαρίων, αλλά επειδή δεν είχε τόσα χρήματα να πληρώσει, έχασε το ξενοδοχείο Jasmine Court στα κατεχόμενα του οποίου ήταν “ιδιοκτήτης”.

Ο κ. Σαγλάρ ανέφερε ακόμη ότι η μαφιόζικη οργάνωση του Σουσουρλούκ είχε ιδρύσει μια υπεράκτια τράπεζα στα κατεχόμενα και έκανε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος του Βατικανού. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας εκ των εταίρων της τράπεζας ήταν ο οδηγός του Μεχμέτ Αγάρ, πρώην Υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας και ο άλλος συνέταιρος ήταν ένας Σαουδάραβας πρίγκιπας και μέλος των Μυστικών Υπηρεσιών της χώρας. Ο κ. Σαγλάρ εξήγησε ότι η Επιτροπή της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης είχε γραπτή ενημέρωση από τη ΜΙΤ  για το θέμα της ίδρυσης της τράπεζας στα κατεχόμενα.

Αποκάλυψε ακόμη ότι υπάρχει ένας ισχυρισμός που εμπλέκει το κύκλωμα Σουσουρλούκ με τη δολοφονία του Τ/κ δημοσιογράφου, αρθρογράφου και συγγραφέα Κουτλού Ανταλί. Σύμφωνα με τον κ. Σαγλάρ, ο Κουτλού Ανταλί είχε χαρακτηριστεί ως ο Ουγούρ Μουμτζιού της «βόρειας Κύπρου» [ΣΣ: ο Uğur Mumcu ήταν Τούρκος δημοσιογράφος της εφημερίδας Τζουμχουριέτ που δολοφονήθηκε στην Άγκυρα το 1993, μετά από βομβιστική επίθεση μπροστά στο σπίτι του].

Ο κ. Σαγλάρ πρόσθεσε ότι ο Κουτλού Ανταλί είχε δολοφονηθεί με όπλο τύπου UZI και εξηγεί ότι, όπως ο ίδιος γνωρίζει, δεν υπήρχε στην Κύπρο τέτοιου τύπου όπλο. Το θέμα αυτό, είπε, είχε συζητηθεί και στην Επιτροπή για την υπόθεση Σουσουρλούκ στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.