Τούρκος ΥΠΑΜ: Επίλυση προβλημάτων με Ελλάδα μέσω διαλόγου – «Διαμοιρασμός στο Αιγαίο…»

Υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων που έχουν με την Ελλάδα με τον διάλογο, τάχθηκε σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ. «Το παν είναι να λύσουμε τα προβλήματά μας συζητώντας τα. Ας τα λύσουμε», δήλωσε.

«Έχουμε προβλήματα με την Ελλάδα, αλλά όπως λέμε πάντα και παντού, προσπαθούμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα μέσω διαλόγου, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», δήλωσε. «Λέμε πως ό,τι περνάει από το χέρι μας θα το κάνουμε. Πάντα λέμε ότι είμαστε υπέρ να λυθούν τα προβλήματα διά της οδού του διαλόγου, μέσω πνεύματος συμμαχίας. Λέμε ότι είμαστε πάντα έτοιμοι όποτε κληθούμε για διάλογο», επανέλαβε.

« Το παν είναι να λύσουμε τα προβλήματά μας συζητώντας τα. Ας τα λύσουμε. Και κυρίως το θέμα του Αιγαίου, να λύσουμε αυτά τα προβλήματα φτιάχνοντας τις διμερείς σχέσεις μας, να καταφέρουν να ζήσουν ειρηνικά οι λαοί μας. Είπαμε ξανά και ξανά ότι είμαστε υπέρ του διαμοιρασμού του πλούτου, κυρίως στο Aιγαίο», πρόσθεσε ο κ. Ακάρ.

Για την τηλεφωνική επικοινωνία με ‘Έλληνα Υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και θετική. «Τους ξαναείπαμε τις ευαισθησίες μας και τις απόψεις μας. Και με μια έννοια τους ξαναείπαμε την πρόσκλησή μας και είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι να πάμε όταν μας καλέσουν», ανέφερε. Όπως είπε, «τις προάλλες με πήρε τηλέφωνο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για τα συλλυπητήρια».

Ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε πως όταν ο ίδιος έμαθε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα πήρε τηλέφωνο τον Ελληνα ομόλογό του και τον ρώτησε αν η Ελλάδα χρειάζεται κάτι. «Βρήκαμε την ευκαιρία να τους πούμε και πάλι ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου», ανέφερε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy