Από τους 6 στους 12 μήνες θα αυξηθεί η περίοδος για αλλαγή ΠΙ – Όλες οι πληροφορίες

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Αλλαγή προσωπικού ιατρού από τους δικαιούχους του ΓεΣΥ

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ενημερώνει τους δικαιούχους ότι από την 31 η Αυγούστου 2022, η ελάχιστη περίοδος του δικαιώματος για αλλαγή προσωπικού ιατρού (ΠΙ) θα αυξηθεί από τους έξι (6) στους δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία εγγραφής των δικαιούχων στον κατάλογο του υφιστάμενου ΠΙ τους.

Επιπρόσθετα, κατά την αλλαγή ΠΙ ο δικαιούχος δηλώνει πλέον το λόγο αλλαγής ΠΙ, μέσω του Συστήματος Πληροφορικής:

  •  Στην περίπτωση που υποβάλλεται αίτημα εγγραφής σε κατάλογο ΠΙ μέσω της Πύλης Δικαιούχων του Συστήματος Πληροφορικής, ο δικαιούχος συμπληρώνει το απαιτούμενο πεδίο, ως ακολούθως: 
  1. Διαχείριση προσωπικών ιατρών – Αίτημα εγγραφής σε προσωπικό ιατρό: Κατόπιν αναζήτησης και επιλογής του προσωπικού ιατρού για τον οποίο θα υποβληθεί αίτημα εγγραφής, κατά την επιβεβαίωση του αιτήματος ο δικαιούχος καλείται να καταχωρήσει το λόγο αλλαγής προσωπικού ιατρού.
  2.  Στην περίπτωση που η αλλαγή ΠΙ ολοκληρώνεται κατόπιν επίσκεψης του δικαιούχου στον ΠΙ και εγγραφής του στον κατάλογο δικαιούχων του από τον ΠΙ, ο λόγος αλλαγής ΠΙ που δηλώνει ο δικαιούχος καταχωρείται στο Σύστημα Πληροφορικής από τον ΠΙ.

Σημειώνεται ότι και στις δύο πιο πάνω περιπτώσεις, με την ολοκλήρωση της εγγραφής του δικαιούχου στον κατάλογο ΠΙ, ο προηγούμενος ΠΙ ενημερώνεται από τον Οργανισμό για τη διαγραφή του δικαιούχου και το λόγο διαγραφής του από τον κατάλογο δικαιούχων του.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.