Η Γραμματεία της ΠΣΕΜ σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζει στους μαθητές τους αγώνες που έγιναν φέτος για ένα σχολείο που θα αναπτύσσει την κριτική σκέψη και θα προωθεί την ολόπλευρη μόρφωση.

Στην ανακοίνωσή της για τις Παγκύπριες Εξετάσεις η Γραμματεία τς ΠΣΕΜ εύχεται σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους και καλή σταδιοδρομία.

Δυστυχώς, αναφέρεται, «το εκπαιδευτικό σύστημα σήμερα χαρακτηρίζεται από ατέλειωτες εξετάσεις και βαθμοθηρία». «Ένα εξετασιοκεντρικό σύστημα το οποίο το Υπουργείο προσπαθεί να ενισχύσει με την προώθηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο», προστίθεται.

Υπενθυμίζει τα μέτρα που αποφάσισαν και πήραν οι μαθητές κατά τη φετινή σχολική χρονιά ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο, περιλαμβανομένων της αποχής από τα μαθήματα αλλά και της μεγάλης κινητοποίησης έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με την ΠΣΕΜ «αυτούς τους αγώνες πρέπει να κρατήσουν οι μαθητές από τη φετινή χρονιά, αγώνες για το σχολείο που θα αναπτύσσει την κριτική σκέψη και θα προωθεί την ολόπλευρη μόρφωση».