Με τους γλύπτες που λαμβάνουν μέρος στο 8ο Συμπόσιο Γλυπτικής, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας

Συνάντηση με τους γλύπτες που συμμετέχουν στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής, είχε σήμερα Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου, ο οποίος και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «ο Δήμαρχος Χρίστος Ζαννέττου συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Γλυπτικής Κίκη Κωνσταντίνου και την Πολιτιστική Λειτουργό του Δήμου Μαρία Τοφινή Τσαντίλα επισκέφθηκε το χώρο του Πάρκου Γλυπτικής όπου επέβλεψε τις εργασίες του 8ου Συμποσίου και συναντήθηκε με τους καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος σ’αυτό».

Προστίθεται ότι «ο Δήμαρχος ενημερώθηκε εκτενώς από τους συνεργάτες του για την μέχρι τώρα εξέλιξη των εργασιών και από τους ίδιους τους καλλιτέχνες για τα γλυπτά τα οποία ολοκλήρωσαν αλλά και γι’αυτά που βρίσκονται προς ολοκλήρωση. Επέδωσε επίσης, αναμνηστική πλακέτα στον Ισπανό καλλιτέχνη Pedro Jose Jordan Mateo, ο οποίος ολοκλήρωσε τα έργα του και στη συνέχεια στόλισε μαζί με τους καλλιτέχνες και τους συνεργάτες του Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Πάρκο Γλυπτικής».

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ανέφερε ότι «το Πάρκο Γλυπτικής είναι ένα επιπρόσθετο προϊόν που αναβαθμίζει όχι μόνο την Αγία Νάπα αλλά και την Κύπρο γενικότερα και δημιουργεί τις συνθήκες ώστε ο κόσμος να επισκέπτεται την Αγία Νάπα όχι μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα αλλά και για τον πολιτισμό της. Ο χώρος αυτός έχει καταστεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Αγία Νάπα από το εξωτερικό αλλά και για τους ντόπιους και τα σχολεία που το επισκέπτονται τακτικά αφού κάθε φορά υπάρχει κάτι διαφορετικό».

Ο κ. Ζαννέττου «διαβεβαίωσε ότι μεσοπρόθεσμα θα γίνουν επιπρόσθετες υποδομές για διευκόλυνση των επισκεπτών που θα περιηγούνται το Πάρκο. Υπολογίζουμε ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα αρχίσει η υλοποίηση των συγκεκριμένων υποδομών» κατέληξε.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας «Θάλασσα» εκδήλωση στην οποία ο Υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Τουμαζής θα κηρύξει τη λήξη των εργασιών του 8ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση των έργων και θα τιμηθούν οι καλλιτέχνες τόσο από τον Δήμο Αγίας Νάπας όσο και από τον Σύνδεσμο «Αρωμα» Φίλοι Πάρκου Γλυπτικής Αγίας Νάπας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.