Τους συνέλαβαν γιατί έφεραν αντίσταση στη λειτουργία του εκσκαφέα – Αποφασισμένοι για τη «νίκη» οι κάτοικοι

Δεν τα βάζουν κάτω οι κάτοικοι της περιοχής του Μιτσερού και διεκδικούν αναστολή των εργασιών για την εγκατάσταση των ασφαλτικών εργοστασίων εκεί.         

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση του Άστρα ο Κοινοτάρχης Αγροκηπιάς Σωτήρης Κυριάκου, ο οποίος συνελήφθη το πρωί, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τους μάζεψαν και τους συνέλαβαν με αφορμή το ότι έφεραν αντίσταση στη λειτουργία του εκσκαφέα. Ο κ. Κυριάκου είπε πάντως ότι ο ίδιος δεν έχει θέμα με τους αστυνομικούς, αλλά με τους πολιτικούς προϊστάμενους, οι οποίοι έδωσαν αυτές τις οδηγίες. Παραδέχθηκε ότι όντως υπήρξε ανταλλαγή βρισιών.

 

O3I0360 Scaled

Ο κοινοτάρχης Αγροκηπιάς ανέφερε ότι ήρθαν σε επαφή με το Προεδρικό και αναμένουν απόφαση από τον Πρόεδρο για αναστολή των εργασιών, καθώς όπως είπε οι Υπουργοί δεν λαμβάνουν αποφάσεις λόγω κόστους.


Σημείωσε ότι είχαν προγραμματισμένη για το τέλος του μήνα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι ο κ. Αναστασιάδης έτυχε παραπληροφόρησης σχετικά με τις μελέτες που διενέργησε η εταιρεία που θα εγκαταστήσει τα ασφαλτικά.

O3I0407 Scaled

Εξήγησε ότι οι μελετητές δεν έλαβαν υπόψιν τους τις υπόλοιπες μονάδες που λειτουργούν στην περιοχή. Τόνισε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την υγεία των κατοίκων.

Ο κ. Κυριάκου υπενθυμίζοντας ότι εκκρεμεί απόφαση του Δικαστηρίου στο αίτημα τους για αναστολή εργασιών, είπε ότι αν συνεχιστούν τα έργα, θα βρίσκονται εκεί μέχρι το Νοέμβριο.

O3I0355 Scaled

Επανέλαβε ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να κλείσουν επ’ αόριστο τον δρόμο.


O3I0365 Scaled

ΑΚΕΛ και Οικολόγοι καταδικάζουν την συμπεριφορά της Αστυνομίας και την εξάσκηση βίας εναντίον κατοίκων της περιοχής Μιτσερού, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την εγκατάσταση ασφαλτικών εκεί.

Μιλώντας στον Άστρα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης κατήγγειλε ότι ενώ υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των κοινοταρχών της περιοχής και του Προέδρου της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση σπεύδει να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή. Τόνισε ότι η κοροϊδία είναι πολύ μεγάλη.

O3I0384 Scaled

Ο κ. Χριστοφίδης επεσήμανε ότι η όλη συμπεριφορά της κυβέρνησης ήταν ετσιθελική και αυταρχική. Την ίδια ώρα επανέλαβε ότι αντί η κυβέρνηση να δώσει μια ριζική λύση στη λειτουργία των ασφαλτικών στο Δάλι, μεταφέρει το πρόβλημα σε μια άλλη περιβαλλοντικά βεβαρυμμένη κατοικημένη περιοχή. Είπε μάλιστα ότι λειτουργεί ανήθικα καθώς προσπαθεί να φέρει σε αντιπαράθεση κατοίκους διαφόρων περιοχών.

Για πραξικοπηματική ενέργεια έκανε λόγο από την πλευρά του, ο Γιώργος Περδίκης, τονίζοντας ότι εκτός από το γεγονός ότι υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση, βρίσκεται σε εξέλιξη και αίτηση των κοινοτήτων προς το Δικαστήριο για έκδοση διατάγματος για αναστολή των εργασιών.


O3I0419 Scaled

Ο πρώην πρόεδρος των Οικολόγων ανέφερε ότι είναι απαράδεχτη η απόφαση των πολιτικών προϊσταμένων της Αστυνομίας, να δοθούν εντολές ώστε να περιφρουρήσουν με αυτό τον τρόπο την περιοχή. Είπε μάλιστα ότι ήταν πολιτικά ανορθόδοξο αυτό που έγινε.

O3I0396 Scaled

Σημείωσε πως ήταν παρών και είδε τον τρόπο που αντιμετώπισε η ΜΜΑΔ τους κατοίκους όταν προσπάθησαν να σταματήσουν τη λειτουργία της μπουλντόζας.

Ο κ. Περδίκης καταδίκασε επίσης τη σύλληψη των κοινοταρχών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.