Τραχυπέδουλα: Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά – Προστατεύθηκαν υποστατικά – Κακόβουλη ενέργεια

*Φωτογραφία αρχείου

Διαχειρίσιμη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Τραπυπέδουλα και μαίνονταν ανεξέλεγκτη όλη τη νύχτα, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή.

Ο κ. Κεττής ανέφερε πως παρόλο που η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.


Οι δυνάμεις πυρόσβεσης τόσο οι εναέριες όσο και οι επίγειες συνεχίζουν τις κατασβέσεις και οριοθετούν την πυρκαγιά.

Επεσήμανε επίσης πως προστατεύθηκαν και υποστατικά κατά την εξέλιξη της φωτιάς. Σημειώνεται πως για την κατάσβεση της φωτιάς ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Πάφου με 4 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα.

Για το έργο της πυρόσβεσης συνέδραμαν επίσης 3 πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα  Δασών ως επίσης προωθητής γαιών από την επαρχιακή Διοίκηση και τα δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης από νωρίς το πρωί.

Ωστόσο λόγω της επέκτασης της πυρκαγιάς, όπως είπε, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν κατά το διάστημα της κατάσβεσης της από το πρωί με επίγεια μέσα από Επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακα και ΕΜΑΚ.


Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι η φωτιά ήταν σε δύο μέτωπα.

Είπε ότι υπάρχουν αυτοί οι λίγοι και ανεγκέφαλοι που βάζουν φωτιές, λέγοντας ότι η φωτιά μπορεί να χρησιμοποιείται για αντιδικίες μεταξύ προσώπων.

Επίσης υπέδειξε ότι αν μείνουν εγκαταλελειμμένες οι γεωργικές καλλιέργειες στην ύπαιθρο τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Ακόμα είπε ότι ο κίνδυνος επέκτασης πυρκαγιών καθορίζεται και από την κλιματική αλλαγή και την τοπογραφική διαμόρφωση.
Την ίδια ώρα, ο κ. Αλεξάνδρου κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κυρίως αυτές τις δύσκολες μέρες, λόγω του ότι παραμένει σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.