Τραγικές καταστάσεις-Ξενοδοχεία θα βάλουν λουκέτο χωρίς τα σχέδια στήριξης

Αν δε συνεχίσει το κράτος και τους επόμενους μήνες, τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, τότε υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες που θα κλείσουν τονίζουν ΠΑΣΥΞΕ Πάφου και Αμμοχώστου.

Διαβάστε επίσης: 

Τουρισμός: Ξεκαθαρίζει το τοπίο για Ρωσία-Αυξημένο ενδιαφέρον από κεντροευρωπαϊκές χώρες

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι αν σταματήσουν τα σχέδια στήριξης και δεν ξεκινήσει η τουριστική αγορά από τη Βρετανία, τότε κάποια ξενοδοχεία δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. Ενδεικτικά ανέφερε ότι τον Ιούνιο οι πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων στην Πάφο κατά μέσο όρο είναι γύρω στο 15%. Χωρίςτα  το σχέδιο στήριξης των ξενοδοχοϋπαλλήλων, τόνισε, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μείνουν ανοικτές κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες. Επίσης, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι ήδη είναι χαμένος ο Ιούνιος ενώ ο Ιούλιος δεν αναμένεται να είναι σπουδαίος μήνας. Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι θα ανακοινωθεί πρόγραμμα στήριξης των εργαζομένων που να περιλαμβάνει και τον Αύγουστο.

Ο Διευθυντής της τουριστικής επιτροπής του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Λάκης Αβραμίδης είπε ότι οι εξελίξεις στον τουρισμό είναι σε μεταίχμιο, για το αν θα πάμε μπροστά ή πίσω. Πρόσθεσε ότι ζήτησαν να επεκταθεί το πρόγραμμα επιδότησης των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, τουλάχιστον και για τον Ιούλιο ενώ την ίδια ώρα αναμένουν να δουν τις εξελίξεις από τις αγορές. Σημείωσε επίσης ότι η κατάσταση στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι λίγο καλύτερη και αναμένουν να δουν πως θα ανταποκριθούν οι Ρώσοι, οι οποίοι στηρίζουν τη συγκεκριμένη επαρχία.

Από την πλευρά του, και ο ΓΓ της συντεχνίας ξενοδοχοϋπαλλήλων ΠΕΟ Λευτέρης Γεωργιάδης επισήμανε ότι αν χαθούν οι επόμενοι μήνες λόγω των εξελίξεων, θα πρέπει τα συνεχίσουν τα μέτρα στήριξης των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Επίσης είπε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει τάση φυγής από εργαζόμενους στη ξενοδοχειακή βιομηχανία γιατί νιώθουν ανασφάλεια και δεν έχουν εισοδήματα. Πρόσθεσε ότι αυτό πρέπει να ταρακουνήσει τους πάντες, λέγοντας ότι αν δεν υπάρξει ευαισθησία από τους ξενοδόχους, τότε θα προκύψουν περισσότερα προβλήματα. Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε περιπτώσεις οικογενειών που υποφέρουν καθώς όπως ανέφερε υπάρχουν οικογένειες, τα μέλη της οποίας εργάζονται όλοι στη ξενοδοχειακή βιομηχανία. Επίσης είπε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία που δεν έχουν επιστρέψει πλήρως στη δουλειά τους, κάποιοι δεν έχουν πλήρεις απολαβές και επιβιώνουν με τα επιδόματα που λαμβάνουν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.