Τραγική η κατάσταση στα ΤΑΕΠ – Κούμας: Ο ΟΚΥπΥ δεν ξέρει καν τι συμβαίνει στα νοσοκομεία

Οι γιατροί δεν μπορούν να γίνουν συνυπεύθυνοι στην αδράνεια και την ανικανότητα του ΟΚΥΠΥ να χειριστεί σωστά και να στελεχώσει τα δημόσια νοσηλευτήρια και ειδικότερα τα ΤΑΕΠ, τόνισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας.

Κάλεσε τους διοικούντες του ΟΚΥΠΥ να πάνε στα ΤΑΕΠ για να διαπιστώσουν επί τόπου εάν λειτουργούν απρόσκοπτα, αντί να έχουν το θράσος, όπως ανέφερε, να βγάζουν ανακοινώσεις χωρίς καν να γνωρίζουν τι συμβαίνει. Ανέφερε ερωτηθείς ότι και σήμερα τα ΤΑΕΠ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας αφού αυτό γίνεται και τις υπόλοιπες μέρες.

Διαβάστε επίσης: Σε τρίωρη στάση εργασίας κατέρχονται σήμερα τα ΤΑΕΠ παγκύπρια

Αντιστρέφοντας τα πυρά ο κύριος Κούμας είπε ότι είναι ο ΟΚΥΠΥ που στρέφεται εναντίον των ασθενών και επανέλαβε ότι διορίζονται στα ΤΑΕΠ άνθρωποι που δεν έχουν τις απαιτούμενες ικανότητες για να εργαστούν εκεί.

Περιγράφοντας την υποστελέχωση στα ΤΑΕΠ ο κύριος Κούμας ανέφερε ότι το Σάββατο το νοσοκομείο Λεμεσού παραλίγο να κλείσει καθώς δεν μπορούσαν να χειριστούν τα κρούσματα ΚΟΒΙΤ. Είπε ότι είχαν 7 ασθενείς και 6 κρεβάτια στη μονάδα βραχείας νοσηλείας και μόνο ένα γιατρό ο οποίος έτρεχε και στους ασθενείς με κορωνοϊό και στους ασθενείς με εμφράγματα ή άλλα προβλήματα που προσέρχονταν στις πρώτες βοήθειες.

Όσον αφορά τη λειτουργία των εφημερεύοντων ιατρείων από αυτό το Σάββατο, ο κύριος Κούμας, τόνισε ότι η ΠΑΣΥΚΙ βάζει και πάλι πλάτες. Ζήτησε, ωστόσο, μια με δυο μέρες για να διαπιστωθεί εάν θα υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό για να λειτουργήσουν.

Δικαιολογημένη η στάση λένε οι νοσηλευτές

Δικαιολογημένη χαρακτήρισε τη σημερινή στάση εργασίας των γιατρών της ΠΑΣΥΚΙπου εργάζονται στα ΤΑΕΠ ο εκπρόσωπος του κλάδου νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ Πρόδρομος Αργυρίδης, επισημαίνοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος υποστελέχωσης.

Ερωτηθείς σχετικά ο κύριος Αργυρίδης είπε ότι δεν ενημερώθηκαν μέχρι τώρα οι νοσηλευτές για τον τρόπο που θα εργαστούν στα εφημερεύοντα ιατρεία.

Δεν έγινε, πρόσθεσε, καμία διαβούλευση και καμία επίσημη ενημέρωση, πέραν από ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που απευθυνόταν προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων.
Επισήμανε ότι θα ήταν καλά να γνωρίζουν οι νοσηλευτές πως θα αλλάξουν οι βάρδιες τους, τονίζοντας ότι είναι και θέμα σεβασμού προς τον κλάδο η ενημέρωση τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy