Τραγική η κατάσταση στην Κύπρο στο θέμα της εμπορίας ανθρώπων

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ καλεί την κυβέρνηση να ευαισθητοποιηθεί

Τραγική χαρακτηρίζει το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ την κατάσταση στην Κύπρο στο θέμα της εμπορίας ανθρώπων. Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων,  παραπέμπει στη σχετική έκθεση (ΤΙΡ) του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που κυκλοφόρησε πρόσφατα, στην οποία υποβαθμίζεται η Κύπρος στην κατηγορία 2, ενώ οι Κύπριοι αξιωματούχοι εξέφρασαν «κάποια» κατανόηση για την υποβάθμιση.

Τονίζοντας ότι δεν αναγνωρίζει στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ οποιαδήποτε αρμοδιότητα στη διαχείριση του ζητήματος της εμπορίας προσώπων, η ΠΟΓΟ σημειώνει ότι δεν μπορεί να μη λάβει υπόψη τις διαπιστώσεις και εισηγήσεις τους, θέματα τα οποία καταγγέλλει διαχρονικά.

To Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ παρατηρεί ότι με κουκλόσπιτα, ροζ κουρτίνες και αρκουδάκια στο σχετικό γραφείο της Αστυνομίας δεν θα πείσουν τα θύματα να μιλήσουν ούτε να νιώσουν την απαραίτητη ασφάλεια για να καταγγείλουν. Καλεί δε την κυβέρνηση να ευαισθητοποιηθεί για το θέμα και να το κατανοήσει στη σωστή του διάσταση, αφού η πανδημία έχει αυξήσει τον κίνδυνο ιδιαίτερα ανάμεσα στις ευάλωτες ομάδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.