Τραγωδία στη Λάρα: Νεκρός άνδρας ανασύρθηκε από τη θάλασσα

¢öéîç Ìåôáíáóôþí ¢ãéïò Ãåþñãéïò ÐÝãåéá
  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Σορός άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων στο παρόν στάδιο, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας, λίγα πριν από τις 10.00πμ, με την Αστυνομία να εξετάζει κατά πόσο πρόκειται τον νεαρό μετανάστη, ηλικίας 23 ετών, που αγνοείτο σύμφωνα με τους ισχυρισμούς μεταναστών που αφίχθηκαν με το πλοιάριο τα ξημερώματα, στην περιοχή της Λάρας.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου στην θαλάσσια περιοχή της Λάρας σε μικρό κόλπο, μικρό σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισε τον άντρα να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του. Το συγκεκριμένο πρόσωπο μεταφέρθηκε στην ξηρά ενώ αναμένεται για την εξέταση του ιατροδικαστής.

«Η Αστυνομία εξετάζει αν πρόκειται για τον νεαρό μετανάστη, ηλικίας 23 ετών, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των μεταναστών που αφίχθηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή, αγνοείτο» είπε ο κ. Νικολάου. Από την πρώτη στιγμή, συμπλήρωσε, στην περιοχή έσπευσε άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας για σκοπούς εντοπισμού του.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Πάφου ανέφερε πως φαίνεται ότι πρόκειται για 23χρονο άνδρα, ο οποίος αφίχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή της Λάρας. Σύμφωνα με τη διαδικασία, είπε, αναμένεται η εξακρίβωση των στοιχείων του, ενώ στην σκηνή κλήθηκε και ιατροδικαστής σε μια προσπάθεια να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου.

Doc.20220602.3378083.Img D05A11Bb4A1Acfdf3A10013824C8926A V
Άφιξη μεταναστών άγιος γεώργιος πέγεια

Από την μέχρι στιγμής καταμέτρηση του νέου κύματος μεταναστών προκύπτει ότι πρόκειται για 44 μετανάστες αραβικής καταγωγής, εκ των οποίων 2 γυναίκες, 6 παιδιά και 38 άνδρες, συμπλήρωσε.

Ανακοίνωση για τον εντοπισμό μεταναστών εξέδωσε και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας, σημειώνοντας πως στις 07.10πμ έλαβε πληροφορία από τη Λιμενική και Ναυτική αστυνομία ότι μετά από εντοπισμό μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του Αγίου Γεωργίου Πέγειας, εξακριβώθηκε ότι ένα άτομο από τους επιβαίνοντες στη βάρκα αγνοείτο.

Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» και κινητοποίησε άμεσα ελικόπτερο της 460 ΜΕΔ, ταχύπλοο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, πεζό περίπολο της ΑΔΕ Πάφου καθώς και ναυαγοσώστες της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου για εκτέλεση ερευνών στην περιοχή του συμβάντος.

Μετά από εκτεταμένες έρευνες το άτομο εντοπίστηκε αναίσθητο στις 09:50 και παραλήφθηκε από ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ, καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΣΕΔ.

Doc.20220602.3378082.Img B70147D91Eb975Cb80266D49E20Bb1A5 V
Άφιξη μεταναστών άγιος γεώργιος πέγεια
Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.