Τραγωδία στη Τυνησία – 12 νεκροί σε ναυάγιο τεσσάρων πλεούμενων


Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι, κυρίως υπήκοοι χωρών της Αφρικής, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δέκα αγνοούνται μετά τα ναυάγια τεσσάρων πλεούμενων με 120 μετανάστες ανοικτά της Τυνησίας, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς αξιωματικός του τυνησιακού λιμενικού σώματος χθες.

Ο Αλί Αγιάρ, αντιπλοίαρχος της τυνησιακής ακτοφυλακής, διευκρίνισε ότι 98 άνθρωποι διασώθηκαν μετά τα ναυάγια στα ανοικτά της Σφαξ. Πρόθεση των μεταναστών ήταν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο και φθάσουν στην Ιταλία, εξήγησε.
Η ακτογραμμή της Σφαξ έχει μετατραπεί σε πλατφόρμα αναχώρησης ανθρώπων που φεύγουν για να σωθούν από τους πολέμους και την ανέχεια στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, αναζητούν καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Το τυνησιακό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα πως συνελήφθησαν πάνω από 20.000 μετανάστες και πρόσφυγες στα ανοικτά των ακτών της χώρας πέρυσι.

Τουλάχιστον 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στην Ιταλία από την Τυνησία το 2021.
Τους τελευταίους μήνες, τα ναυάγια έχουν πολλαπλασιαστεί, με δεκάδες νεκρούς στα ανοικτά της Τυνησίας, καθώς αυξάνονται οι αποπλεύσεις σκαφών από τις ακτές της καθώς και της Λιβύης, λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.