Τραγωδία στην Ε.Φ. – Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Νάταλη

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Τελείται στις 3 το απόγευμα από τον ιερό ναό Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα η κηδεία της Νάταλης Νεοφύτου που απεβίωσε την Πέμπτη μετα από δυστύχημα σε στρατόπεδο της Ε.Φ.

Η κηδεία τελείται δημοσία δαπάνη.

Ερευνών λειτουργός θα ρίξει φως στο θάνατο της Νάταλυς

Απάντηση στα αίτια θανάτου της 27χρονης Νάταλυς Νεοφύτου, που τραυματίστηκε μετά από τροχαίο κατά τη διάρκεια άσκησης της Εθνικής Φρουράς και κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έριξε η νεκροτομή επί της σορού της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως διαφάνηκε από τη νενομισμένη νεκροτομή που διενήργησαν επί της σορού οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, διαφάνηκε ότι ο θάνατος της άτυχης 27χρονης επήλθε από πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων λόγω οδικού τροχαίου δυστυχήματος.

Το Υπουργείο Άμυνας διαπίστωσε ότι υπάρχουν κάποια κενά σημεία που πρέπει να διερευνηθούν, για να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη και οδηγηθήκαμε στην τραγωδία, ωστόσο από τις πρώτες ενδείξεις που υπάρχουν φαίνεται ότι κάτι δεν τηρήθηκε σωστά, γι’ αυτό διόρισε χθες τον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού ως ερευνώντα λειτουργό που θα ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα.

Παράλληλα, ο Υπουργός Άμυνας με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς επισκέφθηκαν χθες το πρωί το στρατόπεδο όπου συνέβη το δυστύχημα, ενώ δημοσία δαπάνη θα γίνει το Σάββατο η κηδεία της άτυχης ΣΥΟΠ με πρόταση που προωθείται στο Υπουργικό Συμβούλιο. Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερή, είπε ότι τη θανατική ανάκριση την έχει αναλάβει το ΤΑΕ Λάρνακας, το οποίο θα καταδείξει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το μοιραίο στην άτυχη ΣΥΟΠ.

Μιλώντας στον «Άστρα», σημείωσε ότι είναι φανερό ότι έγιναν λάθη, τα οποία πρέπει να εντοπιστούν, λέγοντας ότι ο τρόπος διεξαγωγής της άσκησης είναι τυποποιημένος και δεν επιτρέπει τέτοια συμβάντα. Ο κ. Πιερή τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, προσθέτοντας ότι όλα τα ερωτήματα είναι εύλογα. Ανέφερε ότι οι εμπειρογνώμονες της Αστυνομίας θα ερευνήσουν αν ήταν ανθρώπινο λάθος, θέμα συντήρησης ή υπερβολικής ταχύτητας. Εκτίμησε πάντως ότι σύντομα θα δοθούν απαντήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.