Τραγωδία στις Σέρρες: Ένα παιδί νεκρό από έκρηξη σε δημοτικό σχολείο

Ένα παιδί έχασε τη ζωή του μετά από έκρηξη σε λέβητα δημοτικού σχολείου στις Σέρρες. Δύο μαθητές τραυματίες.

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, όπου παιδί έχασε την ζωή του μετά από έκρηξη σε λεβητοστάσιο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΝΤΑΖΟΣ / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα παιδί έχασε τη ζωή του, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου στις Σέρρες, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Από την δυνατή έκρηξη στην πίσω πλευρά του σχολείου κυριολεκτικά ξηλώθηκε και εκτινάχθηκε η μεταλλική πόρτα του λεβητοστασίου σε απόσταση 40 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα το παιδί στο κεφάλι.

Άλλοι δύο μαθητές ηλικίας μεταξύ 8 και 10 ετών, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Τα υπουργεία Εργασίας και Παιδείας, σε κοινή τους δήλωση, εξέφρασαν τη λύπη τους για το φρικτό αυτό περιστατικό.

Τόνισαν ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου, ενώ τόνισαν ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους “για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των υπ. Εργασίας και Παιδείας:

Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν.

Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες.

Το χρονικό του φρικτού δυστυχήματος

Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (05/12) έγινε γνωστή η φρικτή είδηση θανάτου ενός παιδιού, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου στις Σέρρες.

Από την δυνατή έκρηξη στην πίσω πλευρά του σχολείου κυριολεκτικά ξηλώθηκε και εκτινάχθηκε η μεταλλική πόρτα του λεβητοστασίου σε απόσταση 40 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα το παιδί στο κεφάλι.

Άλλοι δύο μαθητές ηλικίας μεταξύ 8 και 10 ετών, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy