Τράπεζα Κύπρου: 90 ακίνητα προς πώληση με έκπτωση 20%

Νέες πρακτικές για διάθεση ακινήτων που μαζεύτηκαν από ανταλλαγές με χρέη Η Τράπεζα Κύπρου εισάγει το θεσμό των εκπτώσεων με σκοπό τη διάθεση ακινήτων τα οποία συσσωρεύτηκαν από τις συμφωνίες ανταλλαγής χρέους με δανειολήπτες.

Συγκεκριμένα, κάθε μήνα η Τράπεζα θα θέτει προς πώληση αριθμό ακινήτων με έκπτωση για πράξεις οι οποίες θα συμφωνούνται εντός συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Μάλιστα η αρχή έγινε χθες με 90 ακίνητα περίπου τα οποία τέθηκαν προς πώληση με έκπτωση κατά μέσο 20%, για πράξεις οι οποίες θα συμφωνηθούν εντός Μαΐου. Σημειώνεται επίσης ότι το πακέτο περιλαμβάνει ακίνητα όλων των τύπων και σε όλες τις επαρχίες, ενώ ανάλογου τύπου θα είναι και τα επόμενα πακέτα.

Σημειώνεται ότι η Μονάδα Διαχείρισης Ακινήτων της Τράπεζας (REMU) διαθέτει στην Κύπρο ακίνητα αξίας 1,4 δισ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων τα 180 εκατ. ευρώ είναι οικιστικά και άλλα 630 εκατ. ευρώ οικόπεδα και χωράφια.

Σε δηλώσεις της η εκτελεστική διευθύντρια της REMU, Άννα Σωφρονίου, ανέφερε ότι «η επιλογή των ακινήτων γίνεται με σκοπό την υποστήριξη της ζήτησης, γι’ αυτό στο σχέδιο περιλαμβάνονται ακίνητα σε όλο το φάσμα τιμών, όλο το φάσμα χρήσεων και σε όλη την επικράτεια της Κύπρου». Ανέφερε επίσης ότι «το Σχέδιο δεν μεταφράζεται σε γενικευμένη μείωση τιμών στα ακίνητα, αλλά αφορά σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπου η μειωμένη τιμή προσφέρεται για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα και κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις άμεσης καταβολής του αντιτίμου».

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου