Τράπεζα Κύπρου: Σχέδιο αποχώρησης άλλων 100 εργαζομένων

Εμπίπτει στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης μετά την πώληση των ΜΕΔ και την ψηφιοποίηση των εργασιών


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei 

Νέο σχέδιο εθελούσιας εξόδου προωθεί η Τράπεζα Κύπρου, με στόχο την αποχώρηση άλλων 100 εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τράπεζα, το σχέδιο είναι ανοικτό αλλά στοχεύει κυρίως σε εργαζομένους οι οποίοι βρίσκονται σε τμήματα τα οποία επηρεάζονται άμεσα από τα ακόλουθα: την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, την ψηφιοποίηση των εργασιών της Τράπεζας και την αυτοματοποίηση πολλών διαδικασιών.

Το σχέδιο έχει «εθελοντικό χαρακτήρα» και εμπίπτει στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των εργασιών της Τράπεζας, καθώς και στις γενικότερες ενέργειες του Συγκροτήματος για μείωση των λειτουργικών του εξόδων. Επίσης, όπως ανέφερε στην εφημερίδα μας πηγή από την Τράπεζα, «σε συνδυασμό με τις προαγωγές που παραχωρήθηκαν πρόσφατα (το νέο σχέδιο εθελούσιας εξόδου), ενισχύει την προσπάθεια της Τράπεζας για υιοθέτηση κουλτούρας υψηλών επιδόσεων και αξιοκρατίας».

Σημειώνεται ότι το πρώτο εξάμηνο το κόστος προσωπικού ανήλθε σε 101 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 96 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Επισημαίνεται επίσης ότι τον Δεκέμβριο του 2020 το Συγκρότημα υλοποίησε ένα ακόμη στοχευμένο σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού, με τη μεικτή ετήσια εξοικονόμηση να υπολογίζεται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ ή 1% του κόστους προσωπικού.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι τον Ιούλιο του 2021 η Τράπεζα κατέληξε σε συμφωνία με την ΕΤΥΚ για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης για τα έτη 2021 και 2022. Η συμφωνία αφορά ορισμένες αλλαγές που περιλαμβάνουν αναθεωρημένο σύστημα βαθμίδων και αμοιβών το οποίο συνδέεται με την αξία της θέσης εργασίας, καθώς και την εισαγωγή αμοιβής στη βάση της απόδοσης του κάθε μέλους του προσωπικού, που θα αποτελεί μέρος της ετήσιας αύξησης μισθού του προσωπικού.

Επιπρόσθετα, επισημαίνεται ότι η μεσοπρόθεσμη καθοδήγηση του Συγκροτήματος περιλαμβάνει περιορισμό των ετήσιων συνολικών λειτουργικών εξόδων κάτω από 350 εκατ. ευρώ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.