Τράπεζα Κύπρου: Στεγαστικό με σταθερό επιτόκιο και δόση

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε χθες ότι οι δανειολήπτες «μπορούν να επιλέξουν στεγαστικό δάνειο με σταθερό επιτόκιο».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα επιτόκια αυξάνονται και κατά τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να αυξάνονται και τους επόμενους μήνες προτού σταθεροποιηθούν. Αυτό», προστίθεται, «οφείλεται στην προσπάθεια των Κεντρικών Τραπεζών ν’ ανακόψουν τον πληθωρισμό, να φρενάρουν την ακρίβεια».

«Είναι φυσικό επόμενο το ύψος της μηνιαίας δόσης να απασχολεί όσους εξετάζουν το ενδεχόμενο για υλοποίηση της μεγαλύτερής τους ίσως επένδυσης, που είναι η απόκτηση στέγης», αναφέρεται και προστίθεται ότι: «Ενώ λοιπόν τα επιτόκια συνεχίζουν να αυξάνονται, υπάρχουν κάποια καταφύγια σταθερότητας τα οποία είναι σημαντικό να γνωρίζουν. Στην Τράπεζα Κύπρου μπορούν να επιλέξουν στεγαστικό δάνειο με σταθερό επιτόκιο», επιτόκιο για 3,5 ή 10 χρόνια. «Έτσι η δόση τους παραμένει σταθερή μέχρι τη λήξη της περιόδου του σταθερού επιτοκίου, οπότε και τα δάνειά τους θα μετατραπούν σε δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο», προστίθεται.

Όπως αναφέρεται, «πρόκειται για μια επιλογή η οποία τους δίδει τη δυνατότητα να “κλειδώσουν” το ύψος της δόσης τους αποφεύγοντας τη μεταβλητότητα των κυμαινόμενων επιτοκίων».

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μπορούν να αποφασίσουν και το χρονικό διάστημα που επιθυμούν το σταθερό επιτόκιο», αναφέρεται.

Σημειώνεται επίσης ότι «αυτές οι επιλογές προσφέρονται σε μόνιμους κατοίκους Κύπρου που επιθυμούν να αποκτήσουν τη δική τους πρώτη κατοικία». Αναφέρεται επίσης ότι «η χρηματοδότηση μπορεί να καλύπτει μέχρι το 80% της αξίας του ακινήτου, ενώ η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 35 χρόνια».

«Σε μια περίοδο που όλοι προσπαθούν να βρουν τρόπους να διατηρήσουν μια ισορροπία στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς λόγω των συχνών ανατιμήσεων διαφόρων προϊόντων, σήμερα έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν το όνειρό τους για απόκτηση στέγης διασφαλίζοντας τουλάχιστον ότι το ύψος της δόσης του δανείου τους δεν θα αυξηθεί», αναφέρεται.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.