Στο τραπέζι η διάθεση κηροζίνης μέσω χρηματοδέκτη και όταν είναι κλειστά τα πρατήρια καυσίμων

Η διάθεση κηροζίνης μέσω χρηματοδέκτη και κατά τις ώρες που είναι κλειστά τα πρατήρια καυσίμων, συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Ενέργειας της Βουλής.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Μιχάλης Γιακουμής, ο οποίος ενέγραψε το θέμα, εισηγείται όπως λειτουργήσουν πιλοτικά οι χρηματοδέκτες των πρατηρίων για διάθεση κηροζίνης κατά τους χειμερινούς μήνες.

Όπως είπε, ενδεχομένως μέχρι την Πέμπτη να υπάρξει εξέλιξη επί του θέματος, καθώς αναμένεται απάντηση από το Τμήμα Τελωνείου το οποίο εκφράζει ανησυχία για περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Ο κ. Γιακουμής είπε ότι η απαγόρευση πώλησης κηροζίνης μέσω χρηματοδέκτη από πρατήρια κατά τις ώρες που είναι κλειστά, προκαλεί μεγάλα προβλήματα κυρίως σε άτομα τρίτης ηλικίας που χρησιμοποιούν σόμπες και άλλες συσκευές θέρμανσης και λειτουργούν με κηροζίνη.

Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η εισήγησή τους, θα καταθέσουν πρόταση νόμου.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του συνδέσμου πρατηριούχων ανέφερε πως πρέπει επειγόντως να συνδεθεί ο χρηματοδέκτης με την αντλία της κηροζίνης για να μπορεί  ο καταναλωτής να προμηθεύεται κηροζίνη όλο το 24ωρο, κυρίως αυτούς τους δυο τρεις μήνες του χειμώνα.

Ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου σημείωσε ότι προκύπτει πρόβλημα κυρίως τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα που είναι κλειστά τα πρατήρια, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μένει χωρίς θέρμανση.

Πρόσθεσε ότι στην Επιτροπή το Τμήμα Τελωνείου έχει απορρίψει την εισήγηση αυτή γιατί θεωρεί πως υπάρχει απώλεια φόρου όταν μπαίνει στα αυτοκίνητα.

Σημείωσε ωστόσο ότι είναι μικρή η ποσότητα που μπορεί να μπει σε ένα όχημα, άρα, και μικρή η απώλεια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας Κυριάκος Χατζηγιάννης είπε ότι θα πρέπει να επιτραπεί η πώληση από αυτόματες μηχανές πρατηρίων η διάθεση κηροζίνης, λέγοντας πως αυτό θα βοηθήσει ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που δε μπορούν να μεταβαίνουν στα πρατήρια κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.