Τ/κ Μέσα: Στο τραπέζι των θέμα των διελεύσεων

Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία αναμένεται να συνεδριάσει στο τέλος αυτής της εβδομάδας για να συζητήσει το θέμα της ομαλοποίησης των διελεύσεων και της ελεύθερης διακίνησης στην Κύπρο.

Επικαλούμενη πληροφορίες, η εφημερίδα αναφέρει ότι τις προηγούμενες εβδομάδες έγινε πρόταση από την ε/κ πλευρά για επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων με την προϋπόθεση ότι αυτοί που επιθυμούν να διέλθουν είτε προς την μια είτε προς την άλλη πλευρά θα έχουν αρνητικό PCR 72 ωρών ή να υποβάλλονται σε έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στα οδοφράγματα.

Η εφημερίδα γράφει ότι η Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία θα συζητήσει το θέμα την Πέμπτη ή την Παρασκευή έχοντας και τη στήριξη των δύο ηγετών για τις ενέργειες της.

Η Γενί Ντουζέν δημοσιοποιεί έρευνα της εταιρείας ΜΕΤΡΟΝ που έδειξε ότι το 82% των Τουρκοκυπρίων επιθυμούν το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Απαντώντας στην ερώτηση «Στηρίζετε την επανέναρξη των αμοιβαίων διελεύσεων μεταξύ της βόρειας και της νότιας Κύπρου;», το 82% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησαν θετικά, το 13% αρνητικά και το 5% δεν έδωσαν οποιαδήποτε απάντηση.

Η έρευνα διενεργήθηκε με δείγμα 650 ατόμων μεταξύ 14-16 Μαΐου και τα αποτελέσματα της ανακοινώθηκαν χθες.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ένωσης Τ/κ ξενοδόχων, Ντιμάγ Τσιαγινέρ εξέφρασε ικανοποίηση για την δήλωση του «υπουργού τουρισμού» ότι από τις 3 Ιουνίου θα μπορούν να φτάνουν στα κατεχόμενα άτομα με δύο δόσεις εμβολίου και αρνητικό PCR (χωρίς να υποβάλλονται σε καραντίνα).

Επίσης, ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι σε ανάρτησή του έγραψε ότι η επιμονή τους φέρνει αποτελέσματα και είμαστε πολύ κοντά στην επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων για μονοήμερες διελεύσεις. Το θέμα, πρόσθεσε, βλέπει ζεστά η ε/κ πλευρά που έκανε και σχετική πρόταση, υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα του έκανε έκκληση στην «κυβέρνηση» να κάνει κι αυτή ένα βήμα.

Το ζήτημα, δήλωσε, έθεσε χθες και στη «βουλή» με περισσότερες λεπτομέρειες και με βάση επιστημονικά δεδομένα, προσθέτοντας ότι ζήτησε και πάλι άμεσα να γίνουν βήματα στην Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία. Διαισθάνεται, είπε, ότι τις προτάσεις που έκανε το κόμμα του στην «κυβέρνηση» σύντομα θα τις προτείνει στην ε/κ πλευρά (ΣΣ: η «κυβέρνηση») και μπορούν να αρχίσουν αμοιβαία οι διελεύσεις αυθημερόν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.