Ο διεθνής διαιτητής, Λεόντιος Τράττου μίλησε το μεσημέρι στον ΑΣΤΡΑ με αφορμή το βραβείο που έλαβε χθες βράδυ από την ΚΟΠ.

Αναλυτικά:

«Είναι ηθική ικανοποίηση. Ανταμείβονται οι κόποι. Το ήθελα πάρα πολύ για τον πατέρα μου που έχασα πρόσφατα. Αυτός με έβαλε στο χώρο της διαιτησίας και ήταν ο πιο αυστηρής κριτής μου. Μου λείπει πάρα πολύ τους τελευταίους μήνες. Αν δεν αναγνωρίζεις τα λάθη από μόνος σου, δεν μπορείς να βελτιωθείς. Αν δεν μπορείς να κάνεις αυτοκριτική, δεν θα πας μακριά. Με δίδαξε να είμαι αξιοπρεπής εντός και εκτός του χώρου».

22 χρόνια διαιτησίας:

«Μου έτυχαν διαφορά, 22 χρόνια στο χώρο της διαιτησίας. Αυτό που μου μένει είναι ο κόσμος που δεν σε γνωρίζει προσωπικά να σε προσεγγίζει και να σε ρωτά π.χ ποια ομάδα υποστηρίζεις. Λάθη κάνουμε σε κάθε αγώνα και προσπαθώ να τα εντοπίζω από μόνος μου και να βελτιώνομαι».

«Υπάρχουν πολλές άσχημες μέρες. Το θέμα τα λάθη σου να μην έχουν ίχνος σκοπιμότητας. Παλαιότερα δέχθηκα πιέσεις όταν ήμουν στις μικρότερες κατηγορίες κι έστειλα τα μηνύματά μου.  Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα κτίζονται προ πολλού».

«Έκανα λάθη άθελά μου που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Θυμάμαι μία φορά σφύριξα λανθασμένα πέναλτι και μετά στην τηλεόραση ο κριτής των φάσεων δήλωνε ότι σωστά υποδείχθηκε το πέναλτι, ενώ δεν ήταν».

Τεχνολογία: «Το Goal Line είναι καλό, όμως, με το VAR χάνει την αίγλη του το ποδόσφαιρο. Σκοράρει μια ομάδα, πανηγυρίζει, ακυρώνεις το γκολ και μετά δίνεις πέναλτι στην αντίπαλη περιοχή».