Τραυματισμός καταδρομέα ΣΥΟΠ: Διέταξε έρευνα ο Αρχηγός της Ε.Φ

Τη διεξαγωγή έρευνας για τις συνθήκες του ατυχήματος κατά τη διάρκεια άσκησης, το οποίο είχε αποτέλεσμα τον κρίσιμο τραυματισμό του καταδρομέα ΣΥΟΠ, διέταξε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Χρήστος Πιερή, την έρευνα θα διεξάγει ο υποδιοικητής του Επιχειρησιακού Στρατηγείου, Ταξίαρχος Σολωμού Σολωμός, πρώην Διοικητής Καταδρομών, με εκτεταμένη εμπειρία στα θέματα της εκπαίδευσης των καταδρομών.

Το ατύχημα συνέβη χθες στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας σε προγραμματισμένη άσκηση το σενάριο της οποίας περιελάμβανε άλμα από το ελικόπτερο.

Πάντως, απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Πιερή είπε πως με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, η ταχύτητα και το ύψος του ελικοπτέρου ήταν τα προβλεπόμενα, προσθέτοντας πως ο 27χρονος ΣΥΟΠ ήταν σχετικά έμπειρος αφού συμμετείχε σε προηγούμενες παρόμοιες ασκήσεις.

Ο άτυχος συμβασιούχος οπλίτης νοσηλεύεται από χθες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας σε καταστολή, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, είπε.

ΑΚΕΛ: Εγγράφει θέμα στη Βουλή για τα ατυχήματα στην Ε.Φ – Ευχές στον καταδρομέα ΣΥΟΠ

«Το ΑΚΕΛ εκφράζει την συμπαράσταση του στον καταδρομέα ΣΥΟΠ της Εθνικής Φρουράς που τραυματίστηκε χθες εν ώρα καθήκοντος στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας και του εύχεται ταχεία ανάρρωση. Όλη η Κύπρος είναι στο πλευρό του στη μάχη που δίνει για τη ζωή του», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα, προσθέτει το ΑΚΕΛ, «πρέπει να δοθούν απαντήσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το συγκεκριμένο ατύχημα και τα μέτρα που είχαν ληφθεί. Δεδομένου μάλιστα ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είχαν προηγηθεί δύο θανατηφόρα ατυχήματα στην Εθνική Φρουρά προκαλούνται ερωτήματα και προβληματισμός για τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται».

«Το ΑΚΕΛ θα εγγράψει αμέσως στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής το ζήτημα, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο και να μελετηθούν τρόποι να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες τέτοιων ατυχημάτων. Οι ζωές και η ασφάλεια των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν την Εθνική Φρουρά πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτες», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.