«Τρέχει» για κάλυψη κενών με αντικαταστάτες το Υπουργείο Παιδείας

Ερωτηματικά για την «αχρείαστη και αντιφατική» απόφαση να ανοίξουν αύριο Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία 


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei 

Με την ευχή και την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να κλείσουν, επαναλειτουργούν τη Δευτέρα τα σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ ερωτηματικά προκαλεί η διαφοροποίηση και το άνοιγμα των Νηπιαγωγείων και Ειδικών Σχολείων αύριο.

Η κυριότερη ανησυχία που υπάρχει αφορά τις αντικαταστάσεις εκπαιδευτικών, με το Υπουργείο Παιδείας να κάνει αγώνα δρόμου ώστε τη Δευτέρα να μην υπάρχουν προβλήματα. Το Υπουργείο έχει καλέσει τις διευθύνσεις να ενημερώσουν σε σχέση με τους εκπαιδευτικούς που είναι κρούσματα ή επαφές μέχρι σήμερα το απόγευμα, ώστε από αύριο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για αποστολή αντικαταστατών τη Δευτέρα.

Ο ΓΓ της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στον «Άστρα», επεσήμανε ότι τα σχολεία Μέσης θα ανοίξουν μεν τη Δευτέρα, αλλά δεν θα λειτουργήσουν κανονικά λόγω απουσιών μαθητών και εκπαιδευτικών εξαιτίας της πανδημίας. Σημείωσε ότι με βάση τα στοιχεία που υπήρχαν χθες, περίπου το 2,5% των εκπαιδευτικών θα απουσιάζει, προσθέτοντας ότι αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί. Επίσης, σημείωσε ότι οι εξετάσεις τετραμήνων θα μπορούσαν να ανασταλούν, λέγοντας ότι θα προκύψουν πολλές δυσκολίες. Είπε ακόμα ότι τα περιθώρια είναι στενά και ασφυκτικά, λέγοντας ότι οι μαθητές που είναι κρούσματα θα παραπέμπονται σε β’ σειρά εξετάσεων.

Η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, τόνισε τη διαφωνία της Οργάνωσης  με την απόφαση για άνοιγμα των νηπιαγωγείων αύριο, σημειώνοντας ότι ο ιός υπάρχει και στα νηπιαγωγεία. Ανέφερε ότι δεν υπάρχει επιχείρημα που να δικαιολογεί την αχρείαστη και αντιφατική, όπως είπε, διαφοροποίηση. Για τις μάσκες στα δημοτικά, είπε ότι εισηγήθηκαν να δοθεί δωρεάν αριθμός μασκών. Επίσης, τόνισε ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν με επαρκή στελέχωση και κάλεσε τους ειδικούς να βρουν τους τρόπους ώστε να παραμείνουν ανοικτά.

Ειρηναίος Πίττας

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei