Θα προλάβουν όπως φαίνεται τα χρονοδιαγράμματα των κρίσεων και προαγωγών στο Υπουργείο Άμυνας δίδοντας τη θεραπεία που απαιτείτο στο προβληματικό νομοθετικό πλαίσιο προαγωγών για το οποίο δημιουργήθηκε αναστάτωση στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς.

Όπως πληροφορείται η ”Χ”, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες το τροποποιητικό νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Υπουργός Άμυνας, το οποίο διασκεδάζει τις ανησυχίες, μεταξύ άλλων, των ιατρών του Νοσοκομείου της Εθνικής Φρουράς που εντόπισαν ρήτρες με τις οποίες οι προαγωγές τους παραπέμπονταν στις ελληνικές καλένδες.

Το νέο τροποποιητικό νομοσχέδιο αναμένεται ότι σήμερα θα κατατεθεί επίσημα στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων και στη συνέχεια κατεπειγόντως θα δρομολογηθεί η εξέτασή του από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Στη συνέχεια θα οδηγηθεί προς ψήφιση. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στη ”Χ” ότι με την έγκριση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι κρίσεις, ενώ μέχρι τις 31 Μαρτίου θα ολοκληρωθούν οι προαγωγές. Κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν ότι το νέο κείμενο θα εξεταστεί στην Επιτροπή Άμυνας στις 22 Μαρτίου και την επομένη θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια.

Κώστας Α. Κωνσταντίνου