«Τρέχουν» οι διαδικασίες για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού των ατόμων της πρώτης γραμμής

Σήμερα ή αύριο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού των ατόμων της πρώτης γραμμής στα δημόσια νοσηλευτήρια ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Χαράλαμπος Χαριλάου είπε ότι υπάρχει κατάλογος για τα άτομα που θα εμβολιαστούν και είναι κυρίως τα άτομα σε μονάδες covid-19, σε μονάδες εντατικής θεραπείας και σε τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Πρόσθεσε ότι ο ΟΚΥΠΥ έχει ζητήσει από τις ομάδες λοιμώξεων κάθε νοσοκομείου να δοθεί ένας κατάλογος με τα άτομα που προτίθενται να εμβολιαστούν, προκειμένου όπως είπε να υπάρχει πρόγραμμα μέχρι την Κυριακή που θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.


Επίσης γνωστοποίησε ότι οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε ότι αφορά το προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτηρίων θα γίνει από τον ΟΚΥΠΥ. Ο κ. Χαριλάου κάλεσε τους επαγγελματίες υγείας να εμβολιαστούν και να δώσουν το παράδειγμα στους υπόλοιπους πολίτες.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια να παραδώσουν στο Υπουργείο Υγείας τον κατάλογο με τα άτομα της πρώτης γραμμής που θα εμβολιαστούν ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Σάββας Καδής είπε ότι σε πρώτη φάση θα γίνουν οι εμβολιασμοί όσων δουλεύουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, στα ΤΑΕΠ και στους γιατρούς της πρώτης γραμμής. Τόνισε ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει ο κορωνοϊός.


Ο Σάββας Καδής εξήγησε ότι την περασμένη Πέμπτη είχαν διαδικτυακή συνάντηση με την αναπληρώτρια διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών Όλγα Καλακούτα, η οποία τους ενημέρωσε για τους εμβολιασμούς. Πρόσθεσε ότι οι εγκύκλιοι από το Υπουργείο Υγείας έχουν σταλεί σε όλα τα μέλη του συνδέσμου και ενημερώνονται για το πως θα γίνουν οι εμβολιασμοί. Ο κ. Καδής είπε ότι είναι καθήκον τους προς τον εαυτό τους αλλά και προς την κοινωνία να εμβολιαστούν

Επίσης είπε ότι οι εμβολιασμοί θα γίνουν στο κάθε ιδιωτικό νοσηλευτήριο ξεχωριστά ενώ θα υπάρχει άτομο από το Υπουργείο Υγείας που θα επιβλέπει την κατάσταση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.