Τρεις μύθοι για Βαρώσια

Έλα στο Google News

Αφιέρωμα στους θρύλους και μύθους για τα Βαρώσια δημοσίευσε χθες το περιοδικό της Γενί Ντουζέν, «Αντρές», παραθέτοντας επίσης στοιχεία για τις περιουσίες που βρίσκονται στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

Το σπίτι της Σοφία Λόρεν: Σύμφωνα με ένα μύθο ο οποίος φαίνεται ότι δημιουργήθηκε στα κατεχόμενα μετά το 1974, η γνωστή ηθοποιός Σοφία Λόρεν ήταν μεταξύ αυτών που είχαν σπίτι στην περιοχή των Βαρωσίων και μετά το 1974 είχε ζητήσει από τον τότε Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετζεβίτ, να επιστρέψει σε αυτό, αλλά το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν.

Το βασιλικό ξενοδοχείο: Επίσης άλλος μύθος φέρει τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας να διαθέτει πεντάστερο ξενοδοχείο, το οποίο μάλιστα παρέμεινε σε λειτουργία μέχρι το 2011 και φιλοξένησε κατά καιρούς τη βασιλική οικογένεια, καθώς και ξένους διάσημους. Επίσης, με βάση τον ίδιο μύθο στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο (το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται) τοποθετήθηκε άσπρη άμμος η οποία μεταφέρθηκε από την Αφρική το 1974. Ακόμη, ο μύθος αναφέρει ότι το 1974 οι πελάτες του ξενοδοχείου έφυγαν από την παραλία με τις πετσέτες και τις σαγιονάρες τους, ενώ ο διευθυντής του ξενοδοχείου αυτοκτόνησε.

Τα εκατομμύρια δολάρια: Επιπρόσθετα, με βάση άλλο μύθο στα Βαρώσια βρίσκεται μια τράπεζα με εκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις. Μάλιστα ο μύθος φέρει τα ΗΕ να καταμετρούν κάθε μήνα το ποσό. Πασίγνωστο τουριστικό θέρετρο Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού της Γενί Ντουζέν, «Αντρές», το 1974 υπήρχαν στην περιοχή των Βαρωσίων 105 τουριστικές μονάδες (ξενοδοχεία, ξενοδοχεία – διαμερίσματα και άλλα τουριστικά καταλύματα). Αναφέρεται μάλιστα ότι το πρώτο εξάμηνο του 1974, η περίκλειστη σήμερα περιοχή της Αμμοχώστου φιλοξένησε 700.000 τουρίστες. Σημειώνεται επίσης ότι η περιοχή των Βαρωσίων πριν το 1974 ήταν ένα από τα πιο γνωστά παραθεριστικά κέντρα της Μέσης Ανατολής και η πιο τουριστική περιοχή της Κύπρου.

4.469 σπίτια, 1.953 καταστήματα και 99 κέντρα διασκέδασης

Όσον αφορά τις περιουσίες που υπήρχαν το 1974, αναφέρεται ότι υπήρχαν 4.469 σπίτια, 1.953 εμπορικά καταστήματα, 21 τράπεζες, 25 μουσεία και γκαλερί, 9 εκκλησίες, παρεκκλήσια και νεκροταφεία, 24 θέατρα και σινεμά, 99 κέντρα διασκέδασης, 8 σχολεία και δύο αθλητικά κέντρα.

Δείτε βίντεο από drone πάνω από την πόλη φάντασμα:

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.